COVID Medicul Casei Albe: Trump nu mai este contagios. El a fost testat, însă, doar cu teste rapide

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 13.10.2020 - 11:15
Donald Trump. Captură video Twitter

Președintele american Donald Trump a fost testat negativ la infecția cu coronavirus, a anunțat medicul Casei Albe, citat de Reuters. Totuși, nu au fost folosite teste RT-PCR, ci teste rapide, care nu sunt la fel de sensibile ca cele de tip PCR.

SHARE

Într-un comunicat difuzat de Casa Albă, medicul Sean Conley a anunţat luni că Donald Trump a fost testat negativ timp de mai multe zile consecutiv, cu un test rapid de depistare BinaxNOW, dezvoltat de laboratorul Abbott. Aceste teste şi alte date clinice arată „absenţa replicării virale detectabile”, a precizat el.

În acest comunicat confuz, doctorul Sean Conley a anunţat că Trump a fost testat cu acest test - puţin sensibil - şi nu cu un test standard, folosit de sute de mii de americani, ceea ce sugerează că ar putea fi în continuare „pozitiv” cu aceste teste, denumite „PCR”, mai scrie agenția Reuters, citată de news.ro. 

Aceste teste, denumite antigenice, sunt mai puţin sensibile decât testele moleculare tradiţionale (PCR).

Potrivit medicului preşedintelui, care nu precizează zilele în care au fost realizate testele, acestea nu sunt singurii indicatori folosiţi în „determinarea statututului actual al preşedintelui”.

Potrivit acestuia, ansamblul datelor culese au permis echipei medicale să conchidă „că preşedintele nu este contagios”.

Acest scurt comunicat a fost difuzat în momentul în care preşedintele se afla la bordul aeronavei prezidenţiale Air Force One către Florida.

Donald Trump a plecat înapoi în campanie în aceeaşi zi, lăudându-şi capacitatea de a mobiliza mulţimi, cu speranţa de a recupera din devansarea sa de către Joe Biden până la alegerile de la 3 noiembrie.

La plecarea de la baza militară Andrews, în apropiere de Washington, Donald Trump  nu purta mască de protecţie - spre deosebire de toţi agenţii Secret Service însărcinaţi cu securitatea sa.

Izolat timp de zece zile, după ce a fost testat pozitiv, preşedintele american în exerciţiu, în vârstă de 74 de ani, îşi afişează, prin provocări, dorinţa de a lupta pe ultima linie dreaptă a campaniei, mai scrie Reuters.

După Florida, el se duce marţi în Pennsylvania, iar miercuri în Iowa. El urmează să continue într-un ritm deosebit de susţinut în următoarele trei săptămâni. Potrivit anturajului său, el intenţionează să participe la un miting pe zi până la 3 noiembrie.

Adversarul său democrat Joe Biden îl devansează în medie cu zece puncte procentuale în sondajele la nivel naţional şi şi-a consolidat avantajul în intenţiile de vot în state decisive în alegeri. Într-o lungă serie de tweeturi, Trump i-a atacat pe rând pe jurnalişti, pe democraţi şi pe adversarul său.

Joe Biden nu a participat la niciun miting mare de mai multe luni, subliniind necesitatea respectării consemnelor date de către autorităţile sanitare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te