Covid-19 revine în Europa. „Pregătiți-vă pentru cel mai grav val al pandemiei de după vaccinare”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 18.12.2023 - 19:46
Covid-19 revine în Europa. „Pregătiți-vă pentru cel mai grav val al pandemiei de după vaccinare” - Foto: Profimedia images

Covid-19 revine în Europa. „Pregătiți-vă pentru cel mai grav val al pandemiei de după vaccinare”. Mai multe țări europene printre care Franța, Germania sau Austria au raportat o explozie a cazurilor de Covid-19 la ultima raportare. Marea Britanie vine cu un avertisment sumbru.

SHARE

Britanicii au fost avertizați să se pregătească pentru val potențial devastator de Coronavirus, care ar putea fi mai grav decât majoritatea vârfurilor de după vaccinare.

Covid-19 revine în Europa. „Pregătiți-vă pentru cel mai grav val al pandemiei de după vaccinare”

Experții avertizează acum că Marea Britanie ar putea fi lovită din nou de virusul SARS CoV-2, dar de data aceasta ar putea fi mult mai rău decât se așteptă oricine.

Profesorul Riley, care a vorbit pentru BBC, a declarat: "Nivelurile de anticorpi ai oamenilor împotriva Covid sunt probabil la fel de scăzute acum ca și de când a fost introdus vaccinul. Acum, pentru că anticorpii sunt mai mici, o doză mai mare de virus trece prin organism și provoacă un atac mai sever de boală".

Profesorul Peter Openshaw a declarat: "Ceea ce a făcut diferența uriașă în valurile precedente a fost introducerea foarte rapidă a vaccinurilor - chiar și adulții tineri au reușit să se vaccineze, iar acest lucru a făcut o diferență absolut uriașă.

Virușii care circulă acum sunt destul de îndepărtați din punct de vedere imunologic de virusul original care a fost folosit pentru a face primele vaccinuri, sau care i-a infectat ultima dată. O mulțime de oameni au o imunitate foarte mică la virusurile Omicron și la variantele lor". Când a fost întrebat dacă necazurile iernii vor lovi multe persoane din întreaga țară, profesorul Openshaw a spus: "Mă tem că da”, potrivit DailyStar.

Peste 52.000 de cazuri de Covid-19 raportate în Austria săptămâna trecută

Rata de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV2-2 în Austria a crescut cu peste 10.000 de cazuri de la o raportare la alta. Săptămâna trecută, Austria a raportat 52.338 de persaoane infectate cu Covid-19, fiind o creștere de peste 10.000 față de săptămâna precedentă unde erau raportate 41.690 de cazuri, potrivit krone.at.

Record de infectări cu Covid-19 și în Germania

Infecțiile cu COVID-19 din Germania au atins cele mai ridicate niveluri din iunie 2022. Un medic din Dortmund declară: „Când am deschis ușa luni dimineața, erau 70 de persoane fără programare: bărbați, femei, tineri și bătrâni. 80% dintre aceștia au infecții virale de un anumit tip. Jumătate dintre acestea sunt COVID-19", potrivit dw.com.

Aproximativ 10% din toată populația Germaniei de infecții respiratorii potrivit Institutului Robert Koch pentru sănătate publică din Germania.

Landul Renania-Palatinat din vestul Germaniei raportează o creștere cu 2.600 de cazuri în ultima săptămână.

Virusologul german Martin Stürmer a declarat: "Ne aflăm într-o fază în care cifrele privind coronavirusul cresc masiv", a adăugat el.

„Varianta „Pirola” a virusului Covid-19 este acum responsabilă pentru aproape o treime din cazuri", a adăugat el. 

Stürmer a făcut apel la grupurile de risc, inclusiv la persoanele de peste 60 de ani, să își facă vaccinuri de rapel. Acestea adaugă un strat de apărare împotriva așa-numitului COVID lung, efectele pe termen lung ale COVID-19. Măștile ar putea fi, de asemenea, raționale, a adăugat el, deși există puțină dorință publică de a reveni la ele.

Cancelarul Germaniei, infectat cu Covid-19

Cancelarul german Olaf Scholz a anunţat luni că a făcut COVID-19 şi că în zilele următoare va lucra de la distanţă.''În mod clar aceasta nu este o surpriză plăcută'', a postat Scholz pe platforma X (fosta Twitter).

„Cu câteva simptome, contez pe o formă uşoară şi pentru moment lucrez doar de la birou'', a adăugat şeful executivului german.

În vârstă de 65 de ani, Olaf Scholz participă la şedinţele guvernamentale prin videoconferinţă, a declarat purtătorul său de cuvânt, Steffen Hebestreit.

Cancelarul german nu va lua parte la întâlnirile publice programate pentru luni şi marţi. O vizită a premierului slovac Robert Fico, prevăzută pentru marţi, a fost anulată, a precizat Hebestreit.

La finalul lunii septembrie 2022, cancelarul german Olaf Scholz a fost testat pozitiv la COVID-19, la revenirea dintr-un turneu în Orientul Mijlociu. Şi cu acea ocazie, Olaf Scholz a fost plasat în izolare în apartamentul său de la cancelaria germană, iar timp de câteva zile întâlnirile sale au fost asigurate prin videoconferinţă.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te