Coreea de Nord recunoaște că a efectuat teste cu rachete

DE Edi Neagu | 28.01.2022 - 09:59
Kim Jong-un continuă testele militare. FOTO: Facebook

Una dintre rachetele testate are rază lungă de acțiune și a lovit o țintă situată la 1.800 de kilometri distanță.

SHARE

Coreea de Nord a testat săptămâna aceasta rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune şi rachete balistice cu rază scurtă de acţiune într-o serie de lansări record de la începutul anului, a anunţat vineri presa de stat nord-coreeană, transmite AFP.

Coreea de Nord a efectuat săptămâna aceasta un test de modernizare a sistemului de rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune şi un test de confirmare a puterii unei ogive convenţionale pentru o rachetă tactică sol-sol, potrivit agenţiei de ştiri nord-coreene KCNA.

Potrivit KCNA, Phenianul a testat marţi rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune care au zburat deasupra Mării Japoniei şi au lovit "insula ţintă situată la 1.800 de km distanţă".

Citește și: Fiecare indiciu” arată că Putin plănuiește invazia Ucrainei la mijlocul lunii februarie

Joi, Coreea de Nord a testat rachete balistice cu rază scurtă de acţiune care au lovit o "insulă ţintă","demonstrând că puterea explozivă a ogivei convenţionale este conformă cerinţelor de proiectare".

Phenianul a efectuat un al şaselea test de la începutul anului, inclusiv rachete hipersonice, şi a sugerat săptămâna trecută că ar putea relua testele nucleare şi cu arme cu rază lungă de acţiune, care sunt suspendate printr-un moratoriu din 2017.

Citește și: Atenție, șoferi! Codul Rutier, moficat: permis suspendat până la 4 luni și amenzi până la 2.900 lei

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a vizitat de asemenea o fabrică de muniţii. Într-o fotografie publicată de KCNA, Kim Jong Un străluceşte în cunoscuta sa geacă lungă de piele neagră, înconjurat de oficiali în uniformă. El "a apreciat foarte mult fabrica care a realizat inovaţii colective şi progrese semnificative în producţia de arme importante".

Această serie de teste interzise a fost condamnată de comunitatea internaţională şi a determinat organizarea unei reuniuni cu uşile închise a Consiliului de Securitate al ONU.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.