Coreea de Nord, gata de un război nuclear cu SUA. Amenință că va lovi portavionul USS Ronald Reagan

DE Daniel Toșa | Actualizat: 13.10.2023 - 15:18
Coreea de Nord, gata de un război nuclear cu SUA - Foto: Profimedia images

Dictatorul din Coreea de Nord crede că Statele Unite ar putea pregăti un atac nuclear pe teritoriul lor și promit un atac „preventiv” asupra unui portavion american aflat în apropierea Coreei de Sud.

SHARE

Coreea de Nord amenință că va lansa un atac cu rachete asupra tuturor instalațiilor strategice americane situate în Peninsula Coreeană. În special, este vorba despre portavionul "Ronald Reagan", care a sosit în Coreea de Sud.

Coreea de Nord, gata de un război nuclear cu SUA. Amenință că vor lovi portavionul USS Ronald Reagan

Dictatorul paranoic de la Phenian este convins că vizita portavionului pare să însemne că SUA creează o amenințare nucleară, deoarece punerea în aplicare a planurilor lor de atac a ajuns la "cel mai grav nivel".

Primul atac cel mai puternic și cel mai rapid al Coreei de Nord va fi împotriva mijloacelor de "descurajare extinsă", precum și împotriva bazelor malefice din Peninsula Coreeană și din jurul acesteia, a precizat Phenianul.

Citește și: Propagandiștii Kremlinului pregătesc instaurarea „dictaturii Kim” în Rusia: Vom picta un nou peisaj

Doctrina nucleară a Coreei de Nord permite utilizarea armelor nucleare nu ca răspuns, ci preventiv.

Citește și: VIDEO SUA trimite uriașul portavion cu propulsie nucleară USS Ronald Reagan în apele sud-coreene

Portavionul american cu propulsie nucleară USS Ronald Reagan a sosit în apele sud-coreene la 23 septembrie pentru a se alătura exercițiilor combinate, de patru zile, ale forțelor navale ale Coreei de Sud și SUA, care au început la 26 septembrie.

Portavionul USS Ronald Reagan, care a părăsit peninsula după un exercițiu naval comun al SUA, Coreei de Sud și Japoniei săptămâna trecută, se va întoarce acum în Marea de Est, a anunțat agenția de presă Yonhap, citând șefii de stat major interarme sud-coreeni.

Această decizie a fost luată după ce Coreea de Nord a lansat marți o rachetă balistică cu rază intermediară de acțiune (IRBM) care a survolat Japonia.

Coreea de Nord a prins „glas” după alierea cu dictatorul de la Kremlin

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un s-a întâlnit cu Vladimir Putin și cu ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, în septembrie.

Împreună au vizitat baza aeriană Knevichi din Vladivostok. Ei au discutat despre consolidarea cooperării militare între RPDC și Rusia. De asemenea, au convenit să consolideze "cooperarea și interacțiunea" între forțele armate ale țărilor și în sferele de apărare și securitate națională ale acestora.

Citește și: Coreea de Nord va „plăti prețul” pentru orice acord de armament cu Rusia, avertizează SUA

SUA au avertizat Pyongyangul și Moscova că ajutorul Rusiei în războiul din Ucraina va implica un format diferit al relațiilor cu Coreea de Nord , iar SUA vor începe să acționeze mai dur. Iar acțiunile lor vor afecta nu numai măsurile economice, ci și pe cele militare.

În octombrie 2023, numărul de transporturi de mărfuri între Coreea de Nord și Rusia a crescut. În special, încărcătura a fost fixată la o instalație feroviară din orașul nord-coreean Tumangan. Activitatea de acolo este mult mai mare decât cea pe care analiștii americani au urmărit-o acolo în ultimii cinci ani.

Cel mai probabil, Coreea de Nord a început să transfere muniție și artilerie către Rusia. Cu toate acestea, este dificil de verificat, deoarece încărcătura este acoperită cu prelate, iar zona este securizată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te