Contraovensiva ucraineană avansează cu trupe de asalt pe malul stâng din Herson. Rușii, în defensivă

DE Daniel Toșa | Actualizat: 30.11.2023 - 10:40
Contraovensiva ucraineană avansează cu trupe de asalt pe malul stâng din Herson. Rușii, în defensivă - Foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Contraovensiva ucraineană avansează cu trupe de asalt pe malul stâng din Herson. Lupte crâncene se dau pe linia frontului, însă trupele ucrainene înregistrează noi avansuri străpungând apărarea rușilor pe malul stâng al regiunii Herson.

SHARE

Forțele ucrainene au continuat atacurile terestre pe malul stâng al regiunii Herson și au reușit să avanseze la sud-vest de Krinik la 30 km nord-est de orașul Herson și la 2 km de râul Dnipro.

Contraovensiva ucraineană avansează cu trupe de asalt pe malul stâng din Herson. Rușii, în defensivă

Statul Major General al Ucrainei a raportat că trupele ucrainene dețin poziții pe malul estic al Niprului.

Bloggerii militari ruși au afirmat că trupele ucrainene au continuat să transfere noi grupuri de asalt pe malul stâng și că între 300 și 400 de luptători ucraineni acționează în apropiere de Krynk.

Declarațiile constante ale Rusiei cu privire la sosirea întăririlor ucrainene pe malul estic al râului Nipru indică faptul că trupele rusești sunt acum în defensivă și încearcă să împiedice încercările Ucrainei de a-și aproviziona și consolida pozițiile de pe malul estic al regiunii Herson.

Rușii refuză un asalt asupra pozițiilor ucrainene

Analiștii militari de la Institutul pentru Studiul Războiului au afirmat că Rusia se află în incapacitate de a crea o structură de comandă coerentă în rândul forțelor care se apără pe malul estic (stâng) al regiunii Herson.

Citește și: Rusia pregătește un atac cu drone în Ismail, la granița cu România. Odesa, bombardată puternic

Moralul și capacitățile de luptă ale Rusiei continuă să se deterioreze acolo. La 29 noiembrie, Statul Major General al Ucrainei a anunțat că unitățile Brigăzii 810 Infanterie Separată (ChF), care operează în apropiere de Krinik, refuză să efectueze un asalt asupra pozițiilor ucrainene din cauza lipsei de armament, artilerie de coordonare, informații și informații privind amplasarea câmpurilor minate rusești.

Citește și: VIDEO O furtună devastatoare a distrus apărarea Rusiei în Crimeea. Ucraina profită de vreme să atace

Statul Major General ucrainean a raportat că hărțile câmpurilor minate rusești erau clasificate și că comandanții ruși nu au coordonat în mod corespunzător cu unitățile de asalt amplasarea acestor câmpuri minate, ceea ce a dus la 50 de pierderi în rândul unităților Brigăzii 810 Infanterie Marină în ultima lună.

Unitățile Brigăzii 810-a de Infanterie Marină au sosit în zona Krynok la începutul lunii octombrie 2023 și se pare că au preluat responsabilitatea pentru această zonă de la Armata a 18-a de Arme Combinate după începerea operațiunilor terestre ucrainene pe malul estic al Niprului la mijlocul lunii octombrie 2023.

Statul Major General ucrainean a raportat că regimentul 28 de pușcași motorizați al Armatei a 18-a UMS operează în prezent în Pishchanivka (la 14 km est de Kherson și la 3 km de Nipru).

Se raportează că unități suplimentare ale celui de-al 18-lea CAA și ale Diviziei a 7-a aeropurtate dețin poziții în zonele apropiate din spate pe malul estic, iar comandamentul combinat al acestor formațiuni este probabil să supravegheze răspunsul Rusiei la operațiunile terestre ucrainene din est. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te