Comisie Congres: Familia Biden a luat un milion $ de la Puiu Popoviciu, condamnat la închisoare

DE Adina Mutăr | Actualizat: 11.05.2023 - 11:41
Președintele Joe Biden și fiul său Hunter Biden-Foto: Profimedia Images

Comisia de Supraveghere a Camerei Reprezentanților a dezvăluit miercuri că peste 1 milion de dolari s-au scurs de la un „om de afaceri român corupt” către familia Biden.

SHARE

Comisia a acuzat că familia Biden a încasat un milion de dolari de la oligarhul român Gabriel Popoviciu.

„În timp ce vicepreședintele Biden ținea prelegeri României despre politica anticorupție, în realitate el a fost un panou publicitar pentru fiul și familia lui pentru a colecta bani”, a declarat președintele Comisiei, James Comer (R-Ky).

Comisie a Congresului: Familia Biden a încasat un milion $ de la „coruptul” Gabriel Popoviciu

Comer, flancat de alți membri ai comitetului, a promis că panelul va dovedi implicarea președintelui Biden în veniturile și întreprinderile românești și în țări precum China, Rusia și Ucraina, cu mai multe citații pentru înregistrări bancare și alte documente.

„Nu am văzut niciodată o familie prezidențială care primește aceste sume de bani de la adversari din întreaga lume – vorbim doar despre câteva țări astăzi”, a spus Comer.

Conferința de presă s-a concentrat pe transferurile către familia Biden din China și România – două țări pe care Joe Biden le-a vizitat în timpul Administrației Obama-Biden.

„Hunter Biden n-a primit banii fiindcă e carismatic”

„Vreau să fiu clar: acest comitet investighează afacerile din umbră ale președintelui Biden și ale familiei sale care au valorificat funcția publică a lui Joe Biden și au riscat securitatea națională a țării noastre. Credem că președintele a fost implicat în acest lucru de la bun început, evident”, a declarat Comer.

Citește și: Membri ai regimului Assad, pe lista de restricții a UE. Aduceau „drogul jihadului” și în România

„Mi-ar fi greu să cred că Hunter Biden a fost atât de carismatic încât ar fi convins cetățeni străini să transfere milioane de dolari nu doar în contul său, ci și în conturile a opt dintre membrii familiei sale”, a adăugat el.

Citește și: O dronă americană a ajuns până aproape de Soci, în Rusia. Activitate intensă în Marea Neagră

„Credem că a existat o rentabilitate a investiției”, a declarat Comer, potrivit NY Post.

Asocierea lui Hunter Biden cu omul de afaceri român Gabriel Popoviciu, care are o condamnare la închisoare, este unul dintre angajamentele mai puțin cunoscute ale familiei Biden cu asociați din țările pe care Joe Biden le-a vizitat când deținea funcția de vicepreședinte.

Banii de la Popoviciu au ajuns la trei membri ai familiei Biden

Într-o notă de 36 de pagini de miercuri dimineață, Comisia Camerei a citat înregistrările bancare citate pentru a descrie modul în care se presupune că trei milioane de dolari au fost transferați de la Bladon Enterprises a lui Popoviciu către Robinson Walker LLC – controlată de partenerul de afaceri al lui Hunter, Rob Walker – între noiembrie 2015 și mai 2017.

Din cele trei milioane de dolari, nota spune că aproximativ o treime – 1.038.627,08 dolari – a fost transferată în conturi bancare aparținând lui Hunter Biden, Hallie Biden - văduva băiatului cel mare al lui Joe Biden, Beau - și ale unui alt membru al familiei Biden, nenumit.

Se pare că Departamentul de Justiție se apropie de o decizie finală cu privire la acuzarea lui Hunter Biden de fraudă fiscală și alte presupuse infracțiuni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te