Comisia Europeană 2019 - 2024 a trecut de votul Parlamentului European

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 27.11.2019 - 14:27

Comisia Europeană pentru perioada 2019 - 2024 a fost votată miercuri, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg. Deputații au aprobat noul Colegiu al Comisarilor cu 461 voturi pentru, 157 împotrivă și 89 abțineri.

SHARE

După încheierea procesului audierilor, Parlamentul a aprobat miercuri noii comisari, prezentați în plen de către Președintele ales al Comisiei, Ursula von der Leyen.

Președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a reiterat angajamentele asumate în plenul Parlamentului în luna iulie și cele susținute de către comisarii desemnați în cadrul procesului audierilor, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Aceasta a subliniat că vor fi instituite cadre adecvate de investiții și de reglementare pentru ca Europa să fie lider pe plan internațional într-o o serie de domenii critice: protecția mediului și schimbările climatice, creșterea economică, incluziunea, inovarea și digitalizarea, precum și protecția democrației, a valorilor europene, a drepturilor cetățenilor și a statul de drept.

De asemenea, Ursula von der Leyen a confirmat o serie de modificări ale portofoliilor pe care Parlamentul le-a solicitat în urma audierilor ce au stabilit capacitatea candidaților de a-și exercita funcția de comisar și rolul încredințat.

„Asta înseamnă Uniunea Europeană. Nu este vorba despre partide şi interese, este vorba despre oameni şi aspiraţiile lor, oameni care iau atitudine împreună pentru un viitor mai bun. „Uneori uităm că cele mai mari realizări vin atunci când suntem curajoşi. În ultimii ani, a trebuit să ne concentram pe aici şi acum, pe managerierea crizelor. Cred că ne-am consolidat atunci, am devenit mai puternici”, a declarat noul comisar șef.

Ursula von der Leyen a amintit şi de predecesorul Jean-Claude Juncker, căruia i-a mulţumit, şi a precizat că s-a întâlnit cu toate grupurile politice şi, împreună, „am pus cap la cap o echipă excepţională”.

Liderii grupului de stânga şi extremă stângă GUE/ NGL, Manon Aubry (Franţa) şi Martin Schirdewan (Germania), au anunţat că nu au votat noua comisie și au acuzat presiuni făcute de von der Leyen, deşi nu au oferit detalii concrete, şi au contestat felul în care s-au derulat audierile.

Noua Comisie Europeană trebuie acum numită în mod oficial de către șefii de stat sau de guvern ai UE. Este de așteptat ca mandatul său de cinci ani să înceapă la 1 decembrie.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -