Comandantul suprem al Jihadului Islamic Palestinian în Cisiordania, ucis într-un raid israelian

DE Daniel Toșa | Actualizat: 11.10.2024 - 08:11
Comandantul suprem al Jihadului Islamic Palestinian în Cisiordania, ucis într-un raid israelian - Foto: Profimedia images
Comandantul suprem al Jihadului Islamic Palestinian în Cisiordania, ucis într-un raid israelian - Foto: Profimedia images

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au anunțat eliminarea comandantului suprem al Jihadului Islamic Palestinian, Mohammad Abdullah, în urma unui raid aerian asupra taberei de refugiați Nur Shams din Tulkarem, Cisiordania.

SHARE

Într-un raid aerian desfășurat joi în Cisiordania, Forțele de Apărare Israeliene (IDF) l-au ucis comandantul suprem al Jihadului Islamic Palestinian, Mohammad Abdullah.

Comandantul suprem al Jihadului Islamic Palestinian în Cisiordania, ucis într-un raid israelian

Atacul a avut loc în tabăra de refugiați Nur Shams din Tulkarem, un bastion al grupărilor militante palestiniene.

Potrivit IDF, Abdullah a preluat conducerea miliției din Tulkarem după moartea predecesorului său, Mohammed Jabber, la sfârșitul lunii august, într-un schimb de focuri.

"Abdullah era responsabil de coordonarea activităților Jihadului Islamic, inclusiv numeroase atacuri cu explozibili împotriva trupelor israeliene", a explicat IDF.

În atacul aerian, pe lângă Abdullah, a fost ucis și un al doilea terorist, despre care sursele palestiniene spun că era Awad Omar, din localitatea Bal'a, aflată în apropiere.

Citește și: Tunel secret al Hezbollah, care ducea până în Israel, distrus. Libanul, sub o ploaie de rachete

Agenția palestiniană de presă Wafa a precizat că trupele israeliene au confiscat trupurile celor doi bărbați după raid. În plus, armata israeliană a anunțat că a găsit puști semiautomate și veste antiglonț asupra celor două victime.

Oficial Hezbollah, vizat de atacuri israeliene în Beirut

Tot joi, un oficial important din cadrul Hezbollah, Wafiq Safa, a scăpat unei tentative de asasinat a Israelului, în Beirut.

Atacurile aeriene israeliene din capitala Libanului au provocat moartea a 22 de persoane, iar ONU a avertizat că forțele sale de menținere a păcii din sudul Libanului se confruntă cu riscuri tot mai mari.

Safa, care este responsabil de coordonarea legăturilor între Hezbollah și agențiile de securitate libaneze, a fost vizat de un atac israelian, dar a supraviețuit, potrivit unor surse din domeniul securității.

Citește și: Un an de război Israel - Hamas în Gaza. Sinwar, „Axa Rezistenței” și zeci de mii de morți

Raidurile israeliene au lovit o zonă rezidențială dens populată din centrul Beirutului, un cartier care nu fusese anterior vizat de astfel de atacuri, potrivit AFP.

Israelul nu a emis avertizări de evacuare înaintea atacurilor de joi, care au fost cele mai mortale din centrul Beirutului de la începutul escaladării violențelor.

Citește și: VIDEO Războiul Israel – Iran: Trump, altă părere decât Biden. „Loviţi mai întâi programul nuclear”

Până la miezul nopții, Ministerul libanez al Sănătății a raportat 22 de morți și 117 răniți, inclusiv o familie de opt persoane evacuată din sudul Libanului.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te