Cine va fi premier al Marii Britanii? Casele de pariuri indică posibila revenire a lui Johnson

DE Adina Mutăr | 20.10.2022 - 16:55
Casele de pariuri indică posibila revenire a lui Johnson /foto: Profimedia Images

Liz Truss a anunțat că a demisionat din funcția de premier al Marii Britanii în timpul unei declarații în fața reședinței din Downing Street 10. Casa de pariuri PaddyPower indicase demisia acesteia până la sfârșitul anului. Acum, fac jocurile pentru cine îi va urma.

SHARE

Rishi Sunak, care a candidat împotriva lui Truss în alegerile pentru conducerea Partidului Conservator din această vară, rămâne favoritul Sky Bet, casa de pariuri plătind 7 lire sterline pentru fiecare 4 lire sterline pariate pe fostul cancelar.

Noul cancelar Jeremy Hunt a urcat pe lista favoriților după mai puțin de o săptămână în funcție, cu pariuri atât pe Hunt, cât și pe liderul Camerei Comunelor, Penny Mordaunt, la 4/1.

Keir Starmer a coborât pe lista candidaților probabili, sugerând că pariorii favorizează o înlocuire internă a conservatorilor mai degrabă decât alegeri generale, cu cote pe liderul laburist coborând de la 3/1 la 8/1 la Sky Bet.

Citește și

Liz Truss a demisionat din funcția de prim-ministru al Marii Britanii

Boris Johnson, propus la șefia NATO. Ucrainenii îl susțin

Casa de pariuri vede, de asemenea, mize privind revenirea foștilor premieri Boris Johnson și Theresa May la numărul 10.

Aceștia se plasează mai sus în cote decât toți membrii actuali ai Cabinetului, cu excepția lui Mordaunt și a secretarului Apărării, Ben Wallace.

Cotele din pariurile pe politică trebuie luate cu un marjă de eroare. În termeni de piață, acestea reflectă opiniile investitorilor de retail, mai degrabă decât ale analiștilor profesioniști.

Chiar și așa, acestea au „prevăzut” îngrijorările legate de capacitatea lui Truss de a conduce Regatul Unit.

„Candidatul unic”, de unitate, nu a apărut încă

Joi dimineață, Liz Truss a discutat mai mult de o oră cu președintele Comisiei 1922, Sir Graham Brady, cu președintele conservator Jake Berry și cu vicepremierul Therese Coffey.

Ulterior, anunțându-și demisia după doar 44 de zile, ea a dezvăluit că au convenit asupra unei campanii electorale accelerate care să dureze o săptămână, punându-și speranțele în identificarea unui candidat unic de unitate care să poată interveni efectiv și să evite orice altă neplăcere, în condițiile în care partidul are o scădere de susținere în sondaje.

Însă candidatul de unitate nu a apărut încă, iar mai multe nume mari au început o competiție internă.

Printre cei aflați în „scenă” se numără Sunak, fostul cancelar, liderul Camerei Comunelor, Penny Mordaunt, cancelarul Jeremy Hunt și secretarul Apărării, Ben Wallace.

Un parlamentar de rang înalt, care nu a fost anterior un fan al fostului premier, a declarat pentru MailOnline că Sir Graham trebuie să vină cu un "plan".

„Aduceți-l înapoi pe Boris sau aduceți-l pe Jeremy Hunt. Dacă îl aduci înapoi pe Boris, pur și simplu apeși butonul de resetare”, a spus acesta.

Comitetul 1922 ar putea cere candidaților să accepte să se retragă dacă nu se află în pole position atunci când se va ajunge la o listă finală de doi candidați.

Acest lucru ar evita necesitatea unui al doilea tur de scrutin al tuturor membrilor partidului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te