Cine e Andriy Khlyvnyuk, rockerul care a reunit Pink Floyd și a dat microfonul pe o pușcă de asalt

DE Petre Bădică | Actualizat: 10.04.2022 - 11:31
VIDEO Andri Khlivniuk (dreapta), rockerul care a reunit Pink Floyd și a dat microfonul pe o pușcă de asalt / People

Pink Floyd lansează prima melodie nou creată de la The Division Bell, din 1994, în sprijinul Ucrainei. Toate încasările obținute de noul single „Hey Hey Rise Up” vor ajunge la Ukraine Humanitarian Relief.

SHARE

În noul single, David Gilmour și Nick Mason cântă alături de vechiul basist Pink Floyd, Guy Pratt, și de Nitin Sawhney, la clape. Vocea este a lui Andriy Khlyvnyuk din trupa ucraineană Boombox.

Andriy Khlyvnyuk (foto jos) este una dintre cele mai mari vedete rock din Ucraina. În calitate de lider al BoomBox, una dintre cele mai mari trupe din Ucraina, a avut un martie agitat, susținând 10 concerte în patru țări pe parcursul a 25 de zile.   

„Nu de mult în Miami. Și mai înainte am fost în LA și în San Francisco. Eram în turneu în SUA și Canada”, a spus Khlyvnyuk într-o dimineață, la Kiev, săptămâna trecută, un loc unde, teoretic, nu ar fi trebuit să fie.

Dar asta a fost înainte ca bombele rusești să înceapă să cadă asupra țării sale. Khlyvnyuk a schimbat microfonul cu o pușcă de asalt de mare putere și jacheta de piele cu o vestă anti-glonț, iar acum luptă cot la cot cu compatrioții săi ucraineni împotriva forțelor ruse invadatoare care lovesc țara cu lovituri aeriene și artilerie grea. "â

„Aceasta este datoria mea. Ucraina este casa mea”, a spus Khlyvnyuk, în vârstă de 42 de ani.

„Și nu este atât de ușor să mă faci să fug din casă”, a spus rockerul.

Alte staruri s-au alăturat luptei împotriva lui Putin Multe alte celebrități ucrainene, inclusiv staruri pop, vedete din tenis, balerini, dramaturgi și bucătari de top, au făcut, de asemenea, o pauză de la vechile lor vieți și s-au alăturat luptei țării lor pentru libertate. Unii au luat armele, în timp ce alții ajută la eforturile umanitare și de strângere de fonduri. Dar într-un fel sau altul, toți joacă acum roluri majore în prima linie a celui mai mare război din Europa de la al Doilea Război Mondial.

„Odinioară foloseam rachete și mingi, acum asta”, a scris tenismenul ucrainean în vârstă de 33 de ani, Alexandr Dolgopolov, pe Twitter, alături de o fotografie care arată o pușcă de asalt AK-74 un cuțit mare, o vestă blindată. și o cască. „Nu mai suntem oameni de afaceri, proprietari de baruri, vedete rock pentru următoarele nu știu câte zile”, a spus Khlyvnyuk. „Suntem soldați. Unii dintre noi suntem ofițeri de poliție.”

Un actor de film proeminent și prezentator TV a plătit deja cu viața în timp ce apăra Ucraina. Pasha Li, în vârstă de 33 de ani, a fost ucis în timpul unui bombardament de artilerie rusă pe 6 martie, la doar câteva zile după ce s-a alăturat Forțelor de Apărare Teritorială. Locuitor din Irpin, orașul puternic avariat de la vest de Kiev, unde au fost uciși mulți civili și patru jurnaliști, Li a jucat în mai multe filme și a făcut vocea în versiunile ucrainene numite Regele Leu și Hobbitul, scrie buzzfeednews.

Citește și: Pink Floyd lansează primul single din ultimii 28 de ani, „Hey Hey Rise Up”, în sprijinul Ucrainei

Cântecul, care a fost înregistrat săptămâna trecută în „hambarul” lui David Gilmour, folosește vocea lui Khlyvnyuk dintr-o postare pe Instagram în care cânta cântecul ucrainean de protest „The Red Viburnum In The Meadow”, într-o piață goală, Sofiyskaya, din Kiev.

Titlul piesei Pink Floyd este inspirat de ultimul vers al cântecului ucrainean care se traduce prin „Hey Hey Rise up and rejoice”.

Citește și: Top-ul Miliardarilor Forbes a „sărăcit” cu 87 de persoane. Șase români au averi cu nouă zerouri în $

„Noi, ca mulți alții, am simțit furia și frustrarea acestui act ticălos de invadare a unei țări democratice independente,

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te