Cancelarul Austriei, declarație incredibilă: „Veto-ul împotriva României în Schengen, un succes”

DE Alex Darvari | Actualizat: 23.01.2024 - 16:52
Cancelarul Nehammer, stupefiant. „Veto-ul împotriva României în Schengen, un succes”. Cum explică? - Foto: Profimedia Images

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat incredibil: „Veto-ul împotriva României în Schengen, un succes”. Cum explică aceste declarații uluitoare a spus într-un interviu din presa austriacă.

SHARE

Într-un interviu acordat presei austriece, în cadrul unui buletin de știri difuzat aseară târziu, cancelarul federal Karl Nehammer a făcut bilanțul activităților guvernamentale de anul trecut.

În mod stupefiat, Nehammer a spus că veto-ul Austriei împotriva intrării României și Bulgariei în Schengen este o mare victorie a sa personală și politică.

El a spus că prin veto-ul contra României și Bulgariei a trezit UE la realitate și a obligat Uniunea să ia măsuri contra migrației ilegale.

Mai jos câteva dintre declarațiile lui Nehammer.

Cancelarul Nehammer, stupefiat: „Veto-ul împotriva României în Schengen, un succes”. Cum explică?

În mod incredibil, el a menționat ca unul dintre succese este veto-ul Austriei împotriva intrării Bulgariei și României în Schengen, în contextul modificării politicii comune a UE pentru protecția frontierelor externe ale UE.

Având în vedere viitoarele alegeri pentru Parlamentul European din acest an, Nehammer a subliniat că Uniunea Europeană trebuie să se concentreze asupra sarcinilor sale de bază și este necesar ca rezolvarea problemelor acolo unde acestea apar, pe baza principiului subsidiarității, să redevină o realitate, relatează BTA.

"Prin "veto"-ul nostru la intrarea Bulgariei și României în Schengen, am adus o contribuție foarte importantă prin faptul că am "deschis o rană".

Am arătat faptul că Schengen nu funcționează în acest moment, deoarece 11 din cele 17 state membre Schengen efectuează controale la frontierele interne", a spus cancelarul austriac.

„Și un alt aspect important: noi suntem pentru consolidarea Uniunea Europeană pentru că gândim în direcția rezolvării problemelor.

Am atins problema, Bulgaria și România au primit proiecte-pilot de la Comisia Europeană, iar Comisia Europeană le finanțează pentru a consolida frontierele externe.

Suntem datori față de oameni, trebuie să acționăm și trebuie să combatem migrația ilegală. De atunci, a existat o mișcare, au existat progrese în Pactul privind azilul și migrația și subliniez acest lucru deoarece Uniunea Europeană este importantă pentru noi.

Iar noi, în calitate de Partid Popular Austriac, am reușit să repunem problema migrației pe ordinea de zi, să facem vizibilă problema protecției frontierelor externe.

Citește și: EXCLUSIV Prețul plătit ca să intrăm în Schengen. 8.000 de migranți ilegali rămân în România

Am adus o chestiune pe agenda unor țări, precum Italia și Franța, și de aceste țări depinde dacă putem da un răspuns corect și convingător oamenilor cu privire la provocările europene.

Iar protecția frontierelor face parte din acestea, iar Italia și Franța își unesc deja forțele cu Austria", a declarat Nehammer, potrivit presei austriece.

România și Bulgaria, parțial în UE

România și Bulgaria vor adera treptat la sistemul Schengen, iar controalele la frontieră pentru traficul aerian și maritim vor fi eliminate încă din luna martie.

Newsweek a scris că Austria și-a dat acordul să intrăm parțial în Schengen, dar există câteva condiții draconice pe care România și Bulgaria trebuie să le îndeplinească, mai ales în vederea aderării cu frontiere terestre.

Citește și: Duș rece! Austria anunță când intră România în Schengen și cu frontierele. „Sunt simple speculații”

Presa bulgară a fost mai realistă și vorbește de un adevărat ultimatum dat de Austria pentru ca România și Bulgaria să accepte migranți. Cu termene clare. Citește mai jos pe larg despre condițiile de intrare ale României în Schengen.

Citește și: România intră în Schengen, dar cozile la graniță vor fi și mai mari. De ce e „vinovată” Bulgaria?

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te