Biden a afirmat că hispanicii sunt incredibil de diverși, spre deosebire de afro-americani

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 07.08.2020 - 13:48
Foto: ABC News

Candidatul democrat pentru președinția Statelor Unite, Joe Biden, a declarat miercuri că membrii comunității hispanice din SUA sunt „incredibil de diverși”, spre deosebire de comunitatea afro-americană, relatează Politico.

SHARE

„Spre deosebire de comunitatea afro-americană, cu câteva excepții notabile, comunitatea hispanică este o comunitate incredibil de diversă cu atitudini diverse cu privire la diferite lucruri”, a afirmat Biden, adăugând că „mergi în Florida și găsești o atitudine foarte diferită privind imigrația decât în Arizona. Așa că este o comunitate foarte diversă”.

Candidatul democrat a făcut comentariile în timpul unui interviu găzduit de Asociația Națională a Jurnaliștilor Hispanici și Asociației Naționale a Jurnaliștilor de Culoare, remarca sa despre diversitate venind drept răspuns la o întrebare adresată de un jurnalist care a întrebat dacă acesta va dialoga cu Cuba pe probleme ce țin de imigrație.

Campania lui Biden a afirmat ulterior că declarațiile acestuia au vrut să descrie diversitatea opiniilor politice în rândul hispanicilor americani și nu o judecată asupra diversității culturale.

„Dacă vă uitați la întreaga înregistrare video și transcrierea sa este clar că vicepreședintele Biden se referea la diversitatea atitudinilor printre hispanicii din diferitele țări din America Latină”, a afirmat Symone Sanders, unul din consilierii lui Biden.

„Înregistrarea video care circulă este trunchiată în mod convenabil să pară despre diversitatea rasială dar nu este cazul”, a mai declarat aceasta însă la scurt timp după ce echipa de campanie a făcut aceste declarații pentru Politico, Biden a mai făcut o serie de remarci similare de data aceasta despre originile naționale și culturale.

„Putem construi o nouă administrație care reflectă întreaga diversitate a națiunii noastre. Diversitatea întreagă a comunității hispanice”, a declarat Biden.

„Acum când zic întreaga diversitate, spre deosebire de comunitățile afro-americane și multe alte comunități, voi sunteți de peste tot. Din Europa. Din vârful Americii de Sud până la granița noastră și Mexic și Caraibe. Și din medii diferite, diferite etnii, dar toți hispanici”, a afirmat acesta în timpul unei conferințe online cu oficiali hispanici din Statele Unite.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.