Bianca a devenit o sportivă de succes. În 2014 se lupta cu cancerul. Mai avea 2 săptămâni de trăit

DE Daniel Toșa | Actualizat: 22.05.2023 - 14:05
Bianca Roșca - Foto: Facebook/Bianca Roșca

Bianca Roșca, o româncă „de fier” în vârstă de 26 de ani, a obținut o victorie remarcabilă pe 13 mai la "Victory Invitational" de la Cardiff, Marea Britanie, câștigând Grand Prix-ul englezesc la grappling și jiu-jitsu brazilian. Tânăra a trecut printr-o cumpănă grea în 2014.

SHARE

Roșca a concurat la categoria feminină 65 kg și a ieșit victorioasă în ciuda faptului că a cântărit cu 4 kg mai puțin (61 kg).

Bianca a învins cancerul și acum a devenit o sportivă de succes

"Mi-am dorit enorm de mult această victorie", a împărtășit Bianca Roșca pentru gds.it. 

"Am vrut să o aduc acasă, aici, la Palermo. Am câștigat două lupte prin supunere, ambele în aproximativ 40 de secunde. Nu mă așteptam să câștig", a continuat ea, "nu doar din cauza diferenței de greutate, ci și pentru că adversarele mele erau destul de puternice și, evident, căutau și ele victoria".

Viața a trimis-o „în corzi” în 2014. Medicii nu i-au mai dat speranțe

Cu toate acestea, viața Biancăi Roșca nu a fost ușoară. În 2014, medicii au descoperit că tânăra româncă are cancer la plămâni.

Imediat după ce au primit diagnosticul, Bianca și mama ei, Ionela, s-au deplasat la Milano pentru un consult medical mai amănunțit și specializat.

Citește și: Câștigătoarea ucraineancă a Olimpiadei de limba şi literatura română vrea la facultate în România

Rezultatele au fost dramatice: "Medicul mi-a spus că, dacă nu mă operez, mai aveam doar două săptămâni de trăit. S-au luat măsuri de urgență, cu 20 de medici în sala de operație", a povestit românca.

Pentru a-i salva viața, medicii au fost nevoiți să îi extirpe unul dintre plămâni, dar lupta ei era departe de a se încheia. A trebuit să se lupte ani de zile cu cancerul până când, în cele din urmă, a reușit să îl învingă. Sportul a ajutat-o să depășească această traumă.

Bianca a fost victima bullying-ului în timp ce lupta cu boala nemiloasă

"Am intrat în acest sport din două motive: în primul rând, când eram mai tânără, am fost victima bullying-ului. În al doilea rând, în urmă cu câțiva ani, am avut cancer și aveam nevoie să găsesc o modalitate de a mă elibera de emoțiile pe care le păstrasem în mine", a explicat Bianca.

Citește și: Bunica ce își creștea singură nepotul dispare. Băiatul izbucnește în plâns când deschide dulapul

"M-am mutat la Palermo pentru a fi alături de mama mea, care locuiește aici de 20 de ani. Eu locuiesc în Sicilia de 10 ani. Ador mâncarea de aici. Călătoresc frecvent pentru competiții, dar trebuie să recunosc că aici mă simt „acasă", a declarat sportiva, potrivit gds.it.

„Vreau să devin campioană mondială”

Bianca deține deja centura de la "War Submission", cel mai important eveniment de grappling profesionist din Italia, pe care a câștigat-o la Siena în decembrie anul trecut.

"Obiectivul meu pentru viitor? Vreau să devin campioană mondială", a adăugat tânăra hotărâtă.

Bianca Roșca a dat dovadă de o determinare de nezdruncinat, depășind obstacolele vieții și făcându-și loc pe scena internațională a acestui sport.

Povestea ei de succes servește drept sursă de inspirație nu doar pentru practicanții de arte marțiale, ci și pentru oricine se confruntă cu dificultăți în viață. Bianca a demonstrat că, cu determinare și rezistență, orice obstacol poate fi depășit.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te