Atac cibernetic ransomware asupra Congresului. Blinken avertizează că Putin va răspunde pentru asta

DE Adina Mutăr | Actualizat: 10.06.2021 - 00:06
Atacurile cibernetice ransomeware continuă?Foto: Daily Mail

Un alt atac cibernetic de tip ransomware asupra unor instituții americane a avut ca țintă Congresul SUA. Ca urmare, 60 de membri din ambele partide nu au putut să-și acceseze datele timp de câteva săptămâni.

SHARE

Ținta a fost iConstituent, un furnizor de tehnologie și servicii de informare pentru zeci de birouri, inclusiv un serviciu de buletine informative care permite parlamentarilor să comunice cu rezidenții din districtele lor.

Este cel mai recent atac cibernetic după o serie comise împotriva puterii executive americane și asupra unor companii americane, dovedind vulnerabilitățile sistemelor.

Administrația Biden se luptă să facă față situației. Biroul directorului administrativ, care se ocupă de securitatea IT pentru Camera Reprezentanților, a declarat că nu există „niciun impact” asupra datelor generale ale Camerei și că lucrează cu iConstituent pentru a rezolva situația.

Mai multe birouri ale parlamentarilor au publicat plăți de mii de dolari către compania iConstituent,  declarându-și nemulțumirea față de lipsa de securitate a serviciilor.

Citește și

Joe Biden, dispus să dea o replică Moscovei după atacul hackerilor

Biden a semnat un ordin executiv privind securitatea cibernetică după atacul hackerilor ruși

 

Secretarul de stat Tony Blinken a avertizat că Vladimir Putin va trebui să răspundă pentru atacurile ransomware atunci când președintele rus se va întâlni cu președintele Joe Biden săptămâna viitoare.

„Am prefera să avem o relație mai stabilă și mai previzibilă cu Rusia. Am clarificat acest lucru. Dar am precizat la fel de clar că, dacă Rusia alege să acționeze agresiv sau nesăbuit față de noi sau față de aliații și partenerii noștri, vom răspunde”, a spus Blinken într-un interviu difuzat pe HBO.

„Când vine vorba de aceste atacuri ransomware, desigur, am discutat deja cu rușii despre acest lucru. Unul dintre lucrurile pe care le vedem este că grupuri criminale par să fie angajate în aceste atacuri. Și este o obligație din partea oricărei țări, inclusiv a Rusiei, dacă are un grup criminal, care acționează de pe teritoriul său împotriva altcuiva, să facă ceea ce este necesar pentru a o opri, pentru a o aduce în fața justiției”, a spus secretarul de stat.

Săptămâna trecută, Biden nu a exclus o ripostă împotriva lui Putin pentru seria de atacuri cibernetice asupra companiilor americane.

„Ne uităm cu atenție la această problemă", a spus Biden când a fost întrebat dacă va riposta.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.