Apărarea siriană a interceptat mai multe rachete israeliene care vizau obiective din Al-Qusayr

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 22.07.2021 - 08:09
Foto: economica.net

De la începutul războiului civil din Siria în 2011, Israelul a efectuat raiduri regulat în Siria, vizând în principal forţele iraniene şi cele ale Hezbollah, precum şi trupele guvernamentale siriene.

SHARE

Apărarea aeriană siriană a doborât joi mai multe rachete israeliene deasupra provinciei centrale Homs, cu ocazia celei de-a doua serii de lovituri israeliene din această săptămână, au raportat media siriene, notează AFP.

Citește și: Legăturile interlopilor cu politica: sportivii lui Băluță, recuperatorii lui Dragnea, clanul din AUR

"În jurul orei locale 01.13 (miercuri, 22.23 GMT), inamicul israelian a efectuat un atac aerian vizând mai multe poziţii în zona Al-Qusayr din provincia Homs", a transmis agenţia oficială de presă din Siria, SANA, care a citat o sursă militară.

Citește și: VIDEO Un tânăr care se dădea polițist spune că și-a luat tricoul de pe net de frică și de spaimă

"Apărarea noastră aerienă a interceptat rachetele (...), doborând cele mai multe din ele", a adăugat sursa, precizând că atacul a provocat doar pagube materiale.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), cu sediul în Marea Britanie, a raportat că rachetele au vizat poziţii militare ale luptătorilor din gruparea libaneză Hezbollah, distrugând depozite de arme.

Citește și: Interlopul Jean Brăileanu, către Fulgy: Îți dau 40 de topoare în cap

Armata siriană a eliberat Al-Qusayr, un oraş strategic în apropierea frontierei libaneze, în iunie 2013, după un asalt al combatanţilor Hezbollah împotriva grupărilor rebele.

Această bătălie este considerată prima victorie militară majoră în Siria a grupării Hezbollah care a luptat alături de forţele fidele preşedintelui Bashar Al-Assad.

Citește și: Dan Bursuc, acuzat de Fulgy că i-a violat sora: „E un prăjit și un terminat, n-am de ce să comentez”

Atacul de joi a fost al doilea din această săptămână, după loviturile israeliene de luni, care au ucis cinci combatanţi proiranieni aliaţi ai regimului de la Damasc şi au distrus o bază utilizată de grupurile proiraniene şi un depozit de arme din vecinătate, în provincia Alep (nord), a indicat OSDO.

De la începutul războiului civil din Siria în 2011, Israelul a efectuat raiduri regulat în Siria, vizând în principal forţele iraniene şi cele ale Hezbollah, precum şi trupele guvernamentale siriene.

Israelul confirmă rar loviturile sale din Siria, dar armata statului evreu a declarat că a lovit aproximativ 50 de ţinte în ţară, fără a oferi detalii.

Luna trecuta, loviturile aeriene israeliene din centrul Siriei au ucis cel puţin 11 militari, reaminteşte AFP. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te