Ambasadorul SUA la Chișinău, atac dur la adresa politicienilor corupți: Nu mai pot dicta viitorul

DE Miruna Moldoveanu | 11.03.2021 - 15:04
Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck Hogan/FOTO: anticoruptie.md

Republica Moldova se află la încă o răscruce de drumuri, politicienii și infractorii corupți nu mai pot dicta cursul viitorului țării, susține ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck Hogan, care a dat un puternic semnal anti-corupție.

SHARE

Editorialul publicat de diplomatul american pe portalul Anticorupție.md vine în momentul în care majoritatea pro-rusă și anti-reformistă din Parlamentul Republicii Moldova blochează alegerile anticipate cerute de președintele Maia Sandu.

Cele două partide care formează majoritatea sunt Partidul Socialiștilor, condus de Igoro Dodon, și Partidul Șor. Acesta e fondat și controlat de oligarhul Ilan Șor, inculpat și dat în urmărire internațională în dosarul de corupție ce investighează furtul a circa un miliard de dolari din sistemul bancar moldovenesc.

Citește și: Școala, închisă cu recordul de 481 elevi infectați. În toamnă, școala s-a oprit la 541 copii bolnavi

„Poporul Republicii Moldova merită și cere mai mult. Aleșii Republicii Moldova trebuie să respecte voința poporului, să rezolve impasul actual și să se apuce de lucru pentru a răspunde nevoilor urgente ale cetățenilor.

Ambasadorul SUA la Chișinău, ieșire dură împotriva politicienilor corupți

Să fim sinceri. Democrațiile sunt fragile, iar tranzițiile democratice sunt adesea dezordonate. Republica Moldova se află într-o altă criză politică, una care împiedică eforturile de abordare eficientă a efectelor devastatoare ale pandemiei globale COVID-19 și crizei economice. Însă Republica Moldova nu este singura. 

Citește și: Meghan lansează fake news. Fiul ei, Archie, nu e prinț, potrivit unei hotărâri de peste 100 de ani

Democrația este amenințată peste tot, inclusiv în Statele Unite. Vara trecută, milioane de oameni au ieșit în stradă în Statele Unite pentru a cere dreptate și egalitate rasială. Ca afro-american, înțeleg bine această moștenire și calea lungă ce ne stă în față. Iar în ianuarie, am fost cu toții șocați de asediul violent al Capitoliului, inima centrului guvernului SUA, pentru a împiedica transferul pașnic al puterii.”, a mai scris ambasadorul SUA.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.