Alegeri SUA Kamala Harris acuză pe Trump că era miliardar, când ea lucra la McDonald's. Cine câștigă

DE Mona Lazăr | Actualizat: 28.08.2024 - 13:37
Alegeri SUA Kamala Harris acuză pe Trump că era miliardar, când ea lucra la McDonald's. Cine câștigă- Foto: Profimedia images
Alegeri SUA Kamala Harris acuză pe Trump că era miliardar, când ea lucra la McDonald's. Cine câștigă- Foto: Profimedia images

Campania vicepreședintelui Kamala Harris care a “inundat” mediul online cu reclame este menită să combată o mare problemă: în domeniul economic, alegătorii au încredere mai mult în fostul președinte Donald J. Trump decât în ​​ea.

SHARE

Campania vicepreședintelui Kamala Harris care a “inundat” mediul online cu reclame este menită să combată o mare problemă: în domeniul economic, alegătorii au încredere mai mult în fostul președinte Donald J. Trump decât în ​​ea.

Reclamele campaniei Harris vizează clasa de mijloc. Ele incearcă să le transmită americanilor că Harris este candidata care înțelege presiunea prețurilor de ridicate și poate ajuta la scăderea inflației, subliniind planurile de a reduce costurile locuințelor, hranei și altor produse de zi cu zi, în timp ce îl numește pe Trump un aliat al miliardarilor și al corporațiilor.

Alegeri SUA Kamala Harris acuză peTrump că era miliardar, când ea lucra la McDonald's. Cine câștigă

Staff-ul de campanie al lui Harris a comunicat că a cheltuit 150 de milioane de dolari pe reclame în august și a anunțat că va rezerva reclame în valoare de 370 de milioane de dolari între Ziua Muncii și alegerile din noiembrie. Reclamele digitale vor reprezenta 200 de milioane de dolari din aceste cheltuieli în lunile următoare, o sumă extraordinară care subliniază nevoia tot mai mare de a ajunge la alegători prin telefoanele lor mobile.

Citește și: Bătălia pentru America. Ce șanse are Kamala Harris să îl învingă pe favoritul Donald Trump?

Pentru Harris, noul val de reclame semnalează o schimbare a mesajului și a tonului președintelui Biden asupra economiei. Biden, care a lucrat în politică din 1970, s-a luptat uneori să-și exprime empatia față de costurile mari care îi frustrau pe americani, preferând să vorbească despre alți indicatori care au arătat că economia merge bine. Kamala Harris, la rândul ei, este un candidat care mizează pe schimbare – în ciuda statutului ei de vicepreședinte – pentru a se putea elibera de moștenirea Biden și a face un contrast cu Trump.

Ce spun reclamele

Kamala Harris a lansat mai multe reclame noi în ultima săptămână. În unele a dezvăluit o agendă economică menită să reducă costurile. Într-o reclamă, ea povestește experiența mamei ei singure de a cumpăra prima lor casă de familie, înainte de a promite, că în calitate de președinte, că va incerca să înlesnească construcția de locuințe. „Mama mea a economisit mai bine de un deceniu pentru a cumpăra o casă”, spune vicepreședintele. „Eram adolescentă când a venit în sfârșit ziua aceea și îmi amintesc atât de bine cât de emoționată era. Știu ce înseamnă a fi proprietar”, a declarat Kamala Harris citată de nytimes.com

În alt clip, Harris vorbește direct cu camera, observând că „familiile din clasa de mijloc, precum cea în care am crescut” vor „prețuri mai mici și taxe mai mici” și că vrea să schimbe ceva în acest domeniu.

Într-o altă reclamă Harris încearcă să creeze un contrast direct cu Trump, acuzându-l că luptă „pentru miliardari și mari corporații”. „Voi lupta să dau bani înapoi Americii muncitoare și clasei mijlocii”, spune doamna Harris.

Citește și: Kamala Harris acceptă nominalizarea istorică a democraților: „Voi fi un președinte pentru toți”

Un al patrulea clip încearcă să ducă mai departe una dintre cele mai populare realizări ale presedintelui Biden, inclusiv reducerea costului unor medicamente scumpe eliberate pe bază de rețetă. „A redus deja costul asigurării tale de sănătate și al medicamentelor”, se arată în clip. „Insulina este acum limitată la 35 de dolari pentru seniori. Dar mai sunt multe de făcut, deoarece creditele ipotecare, chiriile, alimentele și facturile la utilități sunt încă prea mari”, se precizează în clip

Un alt clip prezintă biografia Kamalei Harris, arătând că a crescut ca „fiica unei mame care lucrează” și că „a lucrat la McDonald’s în timp ce și-a luat diploma”.

Ce arată sondajele

Vicepreședintele Kamala Harris a luat un avans de 4 puncte față de candidatul republican la președinția Donald Trump după încheierea Convenției Naționale Democrate de săptămâna trecută, potrivit unui sondaj publicat marți.

Sondajul de la Florida Atlantic University (FAU) și Mainstreet Research USA a constatat că Harris conduce Trump cu 47% până la 43% în rândul alegătorilor americani. Marja rămâne aceeași în rândul alegătorilor probabili, Harris fiind în fața Trump cu 49% față de 45%.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te