Tovarășii lui Putin surprinși zicând: „Gândacii de la Kremlin deja se mănâncă între ei”. Alertă FSB

DE Elena Andrei | Actualizat: 28.03.2023 - 17:53
Președintele rus Vladimir Putin-Foto: Profimedia Images
Iosif Prigojin-Foto: Fontanka ru

Acoliții lui Putin surprinși zicând că „gândacii de la Kremlin deja se mănâncă între ei” și numindu-l pe președintele rus „Satana”,  într-o conversație telefonică ce a generat un mare scandal la Moscova.

SHARE

Doi susținători proeminenți ai lui Vladimir Putin, surprinși numindu-l pe președintele rus „Satana”  într-o conversație telefonică ce a generat un mare scandal la Moscova.

Convorbirea telefonică de 35 de minute, împărtășită de Canalul Cinci din Ucraina, îi prezintă pe oligarhul rus și fostul senator Farhad Ahmedov și pe proeminentul producător de muzică din Moscova, Iosif Prigojin, care se lansează într-o tiradă împotriva lui Putin și a cercului său interior.

„Gândacii de la Kremlin deja se mănâncă între ei”

„Guvernul rus ne-a terminat, pe noi, pe copiii noștri, viitorul lor, destinul lor”, ar fi spus Ahmedov în apel, referindu-se la gestionarea de către Kremlin a războiului din Ucraina, potrivit Meduza.

„El este Satan”, spune despre Putin în apelul telefonic, care ar fi avut loc la 24 ianuarie.

„Nu se va salva, el este responsabil pentru tot. Avem o republică, o federație, o țară prezidențială. Președintele va răspunde pentru toate acestea. Pentru toți. Va fi tras la răspundere”, spune Farhad Ahmedov. 

O parte semnificativă a conversației a fost dedicată criticării președintelui rus și a altor membri ai elitei Kremlinului pentru că l-au folosit pe ministrul Apărării, Serghei Șoigu, ca țap ispășitor pentru eșecurile Moscovei în războiul cu Ucraina.

„Ei îl numesc pe Șoigu un prost, pe la spate, desigur”, s-ar fi plâns Prigojin în apel.

„Sunt cei mai proști oameni. Părerea mea este simplă: ei se comportă ca niște regi, ca niște nenorociți de zei. Sunt creaturi terminate. Nu pot spune nimic bun despre ei. Sunt niște ticăloși, la naiba.”

„Sunt gândaci, la naiba, într-un pahar, deja se mănâncă unul pe altul”, a adăugat khmedov. „Distrug unul, apoi se devorează unii pe alții, se apucă de gât. Se vor îneca unul pe altul.”

FSB intervine în scandal

Prigojin a susținut inițial că înregistrarea este falsă într-un mesaj video, dar la 27 martie a recunoscut că cel puțin unele dintre frazele auzite pe bandă erau reale.

„Înregistrarea este un amestec de fraze rostite și unele generate, care n-au fost niciodată rostite”, a spus Prigojin într-un interviu în Fontanka din Sankt Petersburg, adăugând că nu își amintește conversația, dar că „toată această poveste este un rahat extrem de neplăcut” pentru el.

Citește și: Șoigu oferă soldaților 600 de euro pe fiecare kilometru cucerit. E nevoie de încă 400.000 de recruți

O sursă anonimă din cadrul agenției de securitate FSB din Rusia a confirmat autenticitatea casetei, spunând pentru iStories că „la nivelul conducerii FSB a avut loc recent o întâlnire în care s-au discutat măsuri în privința scandalului”.

Ahmedov, un miliardar, a fost sancționat de Uniunea Europeană în aprilie anul trecut ca un aliat apropiat al Kremlinului și un „om de afaceri de frunte implicat în sectoarele economice, oferind o sursă substanțială de venituri Guvernului Federației Ruse”.

Citește și: Mercenarii Wagner părăsesc Ucraina, unde n-au reușit să cucerească Bahmut. Se duc în Africa de Sud

El este disperat să-și recupereze iahtul de 460 de milioane de dolari după ce a fost sechestrat într-un port german, încercând chiar să se distanțeze de Putin pentru a-și atinge acest scop.

Prigojin, celebrul producător de muzică, a fost un susținător de multă vreme al președintelui rus, cel puțin public.

„Sunt în stare de șoc acum și nu înțeleg cum să trăiesc cu rahatul ăsta”, a spus el în interviul său cu Fontanka după izbucnirea scandalului, în care l-a descris pe Putin drept o „figură planetară”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te