A fugit din Afganistan, dar a găsit iadul în Regatul Unit. De ce urăște orașul în care stă?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 08.09.2024 - 17:59
A fugit din Afganistan, dar a găsit iadul în Regatul Unit - Foto: Profimedia - cu rol ilustrativ
A fugit din Afganistan, dar a găsit iadul în Regatul Unit - Foto: Profimedia - cu rol ilustrativ

A fugit din Afganistan, dar a găsit iadul în Regatul Unit. Scăpat din țara natală intrată pe mâna talibanilor, un tânăr și familia sa sunt dezamăgiți de viața din orașul în care locuiesc, din cauza unui motiv asemănător celui pentru care au ales să plece din Afganistan.

SHARE

A fugit din Afganistan, dar a găsit iadul în Regatul Unit. În urmă cu patru ani, adolescentul Zabihollah Jaji a sosit în Marea Britanie pentru a începe o viață nouă, mai sigură, departe de țara sa, sfâșiată de război și condusă, la ora actuală, de talibani. Dar, alături de familia sa, a avut parte de o surpriză total neplăcută în orașul britanic în care s-au stabilit.

A fugit din Afganistan, dar a găsit iadul în Regatul Unit. De ce urăște orașul în care stă?

În urmă cu patru ani, adolescentul Zabihollah Jaji a sosit în Marea Britanie pentru a începe o viață nouă, mai sigură, departe de casa sa din Afganistanul sfâșiat de război.

El a salutat oportunitatea de a o lua de la capăt împreună cu familia sa, până când destinul i-a condus la Coventry - un oraș din Marea Britanie, pe care el mărturisește că „îl urăsc!

Studentul, în vârstă de 18 ani și lucrător la prosperul supermarket stradal al tatălui său, a declarat că familia sa este recunoscătoare pentru șansa unui nou început, dar regretă că s-au stabilit în Coventry, din cauza infracționalității prea ridicate.

Citește și: Povestea Gabriel, soldatul român rănit în Afganistan ce a reînvățat să meargă și e campion Invictus

„Suntem recunoscători pentru un nou început, dar ne pare rău că este în Coventry. Există prea multă infracționalitate, multe bande amenințătoare și bătăi peste tot. 

Marea Britanie este mai sigură decât Afganistanul, desigur, dar locul în care trăim și muncim se simte uneori foarte nesigur. Este înfricoșător. Îmi place Marea Britanie, dar nu-mi place Coventry. Îl urăsc!”, a declarat tânărul, conform Daily Mail.

Jaji locuiește în faimoasa zonă Hillfields a orașului și a recunoscut că „Suntem norocoși că avem o casă frumoasă și un magazin mare în care să lucrăm.

Din nefericire, violența existentă în oraș își pune amprenta, de mai mulți ani, pe viețile oamenilor de aici.

„Criminalitatea strică totul, iar lucrurile s-au înrăutățit de când ne-am mutat aici, în urmă cu patru ani. Există atât de multă violență”, a adăugat el, potrivit sursei citate.

În comunitatea aflată la mică distanță de centrul orașului locuiesc mulți solicitanți de azil, familii în dificultate și rezidenți vulnerabili. Aceasta găzduiește, de asemenea, un centru de reabilitare pentru persoanele dependente de droguri și alcool. 

Conform cifrelor publicate anul trecut de statisticienii Numbeo, orașul s-a clasat pe locul al doilea în Europa în ceea ce privește rata criminalității în creștere, devansând Napoli, capitala mafiei italiene, conform The Sun. 

Violența de pe străzi distruge viața celor din Coventry

Mai recent, poliția a dat publicității imagini terifiante de pe camerele de supraveghere în care opt tineri nerușinați mânuiesc cuțite în timp ce urmăresc un băiat de 19 ani în centrul orașului.

În octombrie anul trecut, bătăușii violenți și-au atacat victima, lăsând-o cu mai multe răni făcute prin înjunghiere. 

Datorită acțiunilor întreprinse de persoane de pe stradă, băiatul a supraviețuit, însă motivul din spatele atacului „sălbatic” este necunoscut, relatează CoventryLive.

Cei opt atacatori au primit o pedeapsă combinată de peste 75 de ani de închisoare la Warwick Crown Court.

Citește și: Care este cel mai sigur oraș din România? Ocupă locul 9 în topul european

Fostul membru al unei bande, Anton Noble, 33 de ani,, a declarat pentru MailOnline că infracționalitatea este „mult mai gravă” decât atunci când a fost implicat în războaie teritoriale de la vârsta de 13 ani, până la 21 de ani.

„Rata ridicată a criminalității în Coventry a devenit o parte normală a societății - este un lucru care face parte din viața de zi cu zi. Oamenii spun doar „este doar Coventry, sunt doar copii”. Nu este așa. Nu este normal, dar oamenii se conformează ca și cum ar fi normal”.

Noble, care acum conduce organizația caritabilă pentru copii Guiding Young Minds (GYM), a adăugat: „Este mult mai rău acum. Nu mai există morală acum. Nu există respect, morală sau vârstă sau cine ar putea fi. Dacă o bandă are probleme acum, vor merge la casa mamei copilului și vor sparge geamurile, vor da foc, vor intra cu mașina în casă.

Pe vremea noastră, nu te duceai niciodată acasă la mama ta și nu o loveai sau înjunghiai pe mama ta. Nu am fi făcut niciodată asta, existau limite și reguli pe stradă. este un cod moral, valori, acești copii au preluat valori greșite.

Acești copii se dezlănțuie fără emoții, făcând doar ceea ce fac. Acest lucru provine din consolidarea pe social media, din ceea ce văd și aud”.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te