Alegeri prezidențiale LIVE

Vezi rezultatele votului în timp real
Călin Georgescu 21,99 %
Marcel Ciolacu 21,71 %
86,33 %
Elena Lasconi 15,76 %
George Simion 14,71 %
Click aici pentru rezultate complete

„A creat o capcană pentru miliardari”. Acuzații grave la adresa șefului OceanGate, ucis în implozie

DE Daniel Toșa | Actualizat: 20.07.2023 - 11:45
Epava submersibilului Titan - Foto: Profimedia Images
Epava submersibilului Titan - Foto: Profimedia Images

Un prieten al lui Stockton Rush a afirmat că directorul executiv al OceanGate a proiectat o "capcană pentru șoareci pentru miliardari" și l-a acuzat că și-a ucis clienții.

SHARE

Operatorul de submarin Karl Stanley a fost un prieten apropiat al lui Rush și unul dintre primii pasageri care au călătorit în adâncurile Atlanticului cu submersibilul Titan.

 Acuzații grave la adresa șefului OceanGate, ucis în implozie

Submersibilul experimental a făcut implozie luna trecută în drum spre epava Titanicului, ucigând toți cei cinci oameni de la bord, inclusiv pe directorul general.

Rush „știa cu siguranță că așa se va sfârși”, deoarece își amintește că a auzit zgomote îngrijorătoare în timpul scufundării, spune fostul său prieten.

„A ieșit la propriu și la figurat  cea mai mare explozie din istoria omenirii și cine a fost ultima persoană care a omorât doi miliardari deodată și i-a făcut să plătească pentru acest privilegiu?”, se întreabă retoric Stanley.

Citește și: FOTO Bucăți din submersibilul Titan, scoase la suprafață. Nicio speranță pentru rămășițele umane

Stanley a sugerat, de asemenea, că Rush era dispus să riște viața sa și a clienților săi pentru a "intra în istorie".

El a povestit cum a auzit „zgomote puternice asemănătoare unor împușcături” în timpul coborârii sale pe Titan cu Rush în 2019 în Bahamas.

Citește și: Ce a produs implozia submersibilului Titan? OceanGate știa, dar ignora de problemele de securitate

„Este un sunet greu de auzit atunci când te afli la o asemenea adâncime sub ocean într-o ambarcațiune care a mai coborât la o asemenea adâncime doar o singură dată”, a declarat Stanley.

Expertul în submersibili și-a amintit că i-a spus lui Rush că el crede că există o zonă a corpului navei care se are potențialul de a se strica, dar a fost ignorat.

Stanley a împărtășit e-mailurile pe care i le-a trimis și lui Rush, avertizându-l în legătură cu carcasa submersibilului, și a spus că a „pictat chiar și o imagine a submarinului său naufragiat pe fundul apei”.

Nici măcar asta nu a fost suficient pentru a-și convinge prietenul că nava nu era sigură. Stanley a spus că oscilează între durere și furie, deoarece tragedia, a explicat el, a fost atât evitabilă, cât și inevitabilă, potrivit DalyMail.

El a declarat că nu are „nicio îndoială” că implozia a fost cauzată de „tubul din fibră de carbon” - zona despre care l-a avertizat pe Rush.

Prăbușirea spre interior a Titanului s-ar fi produs sub o presiune imensă, deoarece epava Titanicului se află la aproape 4.000 de metri pe fundul Oceanului Atlantic de Nord.

Din primele date, se pare că presiunea colosală a apei de mare adâncime a zdrobit literalmente corpul din fibră de carbon al submersibilului.

Cinci persoane aflate la bordul submersibilului Titan, care a dispărut pe 18 iunie în apropierea epavei Titanicului din Oceanul Atlantic, au fost declarate moarte după ce mai multe de resturi ale navei a fost localizat de echipele de căutare pe fundul Atlanticului.

Printre cei cinci oameni aflați la bord se numărau Stockton Rush, CEO și fondator al OceanGate, scafandrul francez Paul-Henri Nargeolet, omul de afaceri britanic Hamish Harding, miliardarul pakistanez Shahzada Dawood și fiul acestuia, Suleman Dawood.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te