Școli cu 20% creștere a profesorilor vaccinați, după impunerea pragului pentru cursuri față în față

DE Petre Bădică | Actualizat: 08.11.2021 - 15:13
Școli cu 20% creștere a profesorilor vaccinați, după impunerea pragului pentru cursuri față în față / Kidadl

Ministerul Educației a decis ca elevii să meargă la școală doar în acele unități unde profesorii s-au vaccinat în proporție de peste 60%.

SHARE

În celelalte unități de învățământ, cu rata de vaccinare sub 60%, cursurile vor începe online, a anunțat vineri dimineață ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Astfel, aproximativ 1,8 milioane de elevi și preșcolari din cei 2,9 milioane vor începe școala fizic luni, după vacanța forțată. Cel mai probabil, acest prag de funcționare al școlilor a fost impus pentru ca profesorii să se vaccineze.

Citește și: Impunerea ratei de 60% profesori vaccinați pentru a merge la școală nu are bază științifică

La numai câteva zile de la acest anunț, procentul profesorilor vaccinați a crescut în anumite unități de învățământ.

Newswek România a comparat raportările școlilor din București la un interval de doua zile.

 

Liceul Mihai Viteazu. Procentul profesorilor vaccinați la 3 noiembrie: 51%  Procentul profesorilor vaccinați la data de 5 noiembrie: 67%

Liceul Tehnic Media. Procentul profesorilor vaccinați la 3 noiembrie: 43%.  Procentul profesorilor vaccinați la data de 5 noiembrie: 54%.

Colegiul Tehnic Viaceslav Harnaj. Procentul profesorilor vaccinați la 3 noiembrie: 55%  Procentul profesorilor vaccinați la data de 5 noiembrie: 61%

Citește și: Elevii din sate, în online. La o rată de infectare de 6 ori mai mare, în Capitală mergi la școală

Grădinița Steaua. Procentul profesorilor vaccinați la 3 noiembrie: 20%. Procentul profesorilor vaccinați la data de 5 noiembrie: 60%.

Școala Gimnazială Aletheea. Procentul profesorilor vaccinați la 3 noiembrie: 52%. Procentul profesorilor vaccinați la data de 5 noiembrie: 65%.

Școala Maria Rosetti. Procentul profesorilor vaccinați la 3 noiembrie: 53%. Procentul profesorilor vaccinați la data de 5 noiembrie: 75%.

Liceul Ion Barbu: Procentul profesorilor vaccinați la 3 noiembrie: 36%. Procentul profesorilor vaccinați la data de 5 noiembrie: 50%.

Școala I.G. Duca: Procentul profesorilor vaccinați la 3 noiembrie: 51%. Procentul profesorilor vaccinați la data de 5 noiembrie: 68%.

Școli cu 20% creștere a profesorilor vaccinați, după impunerea pragului pentru cursuri față în față

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a atenționat că, zilele următoare, corpul de control va verifica raportarea ratei de vaccinare în școli, pentru că sunt și suspiciuni de raportări false, și care sunt cauzele, dacă aceasta este una scăzută.

„Corpul de control al ministrului educaţiei va merge mâine şi va vedea la faţa locului cazuri concrete. Am triplat numărul de echipe care vor fi. Verifică în primul rând respectarea regulilor sanitare, după care raportarea ratei de vaccinare şi în situaţii de genul acesta, care sunt cauzele pentru o rată de vaccinare de 12 la sută. Ruşinoasă. Avem licee sanitare cu rată de vaccinare de 30 şi ceva la sută. Sanitare!”, a subliniat ministrul educaţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te