Cele mai bune 20 de licee din țară. Școala unde s-a tras linia sub nota 9.70. Au fost 234 de locuri

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 19.07.2023 - 16:33
Elevi de liceu Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea
Primele 20 cele mai bune licee din țară după ultima notă de admitere Foto: edu.ro
topul specializărilor în licee Foto: captură Ministerul Educației

La cele mai bune licee din țară media de admitere a fost peste 9.00, însă cine și-a dorit să intre la primul din listă a avut nevoie de o medie foarte aproape de nota maximă.

SHARE

A fost ”bătaie” pe locuri pentru cele mai bune licee din țară. Aici note de admitere au fost foarte mari. La unele dintre ele, cea mai mică notă a fost peste 9.50.

Liceul cel mai titrat din țară este din București, iar aici linia s-a tras sub media 9.7.

Cele mai bune 20 de licee din țară. cu ce note au intrat absolveții de gimnaziu în următoarea etapă

Ministerul Educației a făcut un top al celor mai bune 20 de licee din țară după ultima notă de admitere. 

Vedem că cele mai multe sunt din București dar sunt și câteva din marile orașe din provincie. 

Astfel, capul listei celor mai bune 20 de licee din țară este Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu", din București, unde ultima medie de intrare a fost de 9,70, iar prima medie a fost 10.00

Aici au fost puse la dispoziție 234 de locuri pentru cei mai buni absolvenți de gimnaziu. 

Pe locul al doilea, în listă se află Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din București, unde cea mai mică notă de admitere a fost 9.67, iar primul care a intrat pe unul dintre cele 234 de locuri a avut nota 10.00.

Pe locul al treilea este Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din București cu ultima notă de intrare 9.65 și prima notă tot 10.00. Numărul locurilor a fost ca și în cazul primelor două licee, 234.

Pe locurile următoare sunt, în oredine, umrătoarele instituții de învățământ:

-Colegiul Național ”Spiru Haret” din București (9.52 - ultima medie, prima: 10.00)

-Colegiul Național "Emil Racoviță" din Cluj-Napoca

-Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din București

-Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța

-Colegiul Național Bilingv ”George Coșbuc”  din București

-Liceul teoretic Avram iancu din Cluj-Napoca

-Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai"  din București

În primele 20 cele mai bune licee se află și 4 instituții de învățământ din Iași, una din Timiș și una din Brașov

Topul liceelor din țară după notele de la admitere și specializări. Cea mai mică medie la fost 9,95

Ministerul Educaţiei a realizat și un top al primelor 20 de specializări din ţară după ultima medie de admitere.

Potrivit clasamentului pe primul loc se află specializarea Matematică-Informatică bilingv: limba engleză de la Colegiul Naţional Sfântul Sava din Bucureşti, unde ultima medie de admitere a fost 9.95.

Citește și: Cu 2 și 3 la examenul de Lb. Română de la Evaluarea Națională, admiși în liceu la clase de filologie

Pe locul doi se situează specializarea Matematică – Informatică de la Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” din Capitală, unde ultima medie de admitere a fost 9.90.

Ultima medie de admitere a fost 9.85 pentru specializările Ştiinţe ale Naturii, de la Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, respectiv Colegiul Naţional Sfântul Sava din Capitală şi Matematică-Informatică bilingv: limba engleză la Colegiul Naţional “Spiru Haret” din Bucureşti.

În acest clasament mai apar, pe locul şase se află specializare Matematică – Informatică bilingv: Limba engleză de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri din Galaţi, pe locul şapte – specializarea Ştiinţe ale Naturii de la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova,

pe locul 9 specializarea Matematică – Informatică de la Colegiul Naţional “Constantin Diaconovici Loga” din Timişoara,

pe locul 12 se află specializarea Matematică – Informatică bilingv: limba engleză de la Colegiul Naţional “IC Brătianu” din Piteşti.

Pe locul 17 este un liceu din Prahova.

Pe locul 18 este un liceu din Iași.

Clasamentul este încheiat de specializările Matematică – Informatică bilingv: limba engleză şi Matematică – Informatică, ambele de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa, unde ultima medie de admitere a fost 9.70.

Aproape jumătate dintre elevi au fost admiși la prima opțiune

Ministerul Educaţiei a publicat miercuri, 19 iulie, ora 12:00, pe site-ul admitere.edu.rorezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023 - 2024.

Din totalul elevilor (112.747cu opțiuni completate pentru admiterea în învățământul liceal, au fost repartizați computerizat 111.128 de elevi (98,56%)număr care indică o creștere de peste 21.000 de elevi repartizați, cumulat, comparativ cu etapele din ultimii doi ani: 110.035 de elevi în anul 2022, respectiv 89.983 de elevi în anul 2021.

Citește și: Admitere la liceu 2023. S-a afișat repartizarea computerizată. Unde au fost acceptați cei mai mulți

Peste 47% dintre elevii cu opțiuni completate au fost admiși la prima opțiune (52.896). În total, au fost completate 2.620.839 de opțiuni, rezultând o medie de 23 de opţiuni/elev.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal, în perioada 20 - 25 iulie, candidații vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

În intervalul 26 - 28 iulie 2023, comisiile județene de admitere/comisia ISMB vor soluționa situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată (situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu etc.).

Au rămas de repartizat în etapele următoare doar 1.619 absolvenți (1,44%), întrucât nu au completat suficiente opţiuni. Acest indicator înregistrează o scădere accentuată față de anul trecut, când 6.852 de elevi (5,87%) nu au putut fi repartizați din cauza opțiunilor insuficiente.

Pentru următoarele etape de admitere în clasa a IX-a au rămas 26.377 de locuri libere în învățământul liceal și în învățământul profesional de stat (7.727 de locuri libere la liceu și 18.650 de locuri în învățământul profesional).

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te