Casa Rusă din București laudă vânzările-record Gazprom, compania care alimentează războiul lui Putin

DE Petre Bădică | Actualizat: 04.05.2022 - 17:57
Casa Rusă din București ridică laudă vânzările Gazprom, compania care alimentează războiul lui Putin / FB Casa Rusă

O instituție culturală rusească continuă să funcționeze în București. Printre anunțuri privind organizarea de cursuri de limba rusă, Casa Rusă laudă compania Gazprom care finanțează războiul lui Putin.

SHARE

„Livrările în primele patru luni ale anului 2022 sunt cu aproape 60% mai mari decât anul trecut”, a declarat compania Gazprom sâmbătă. Exporturile către țările din afara CSI au scăzut cu 26,9% față de anul trecut.

Gazul este exportat în China prin intermediul gazoductului Puterea Siberiei în cadrul unui contract bilateral pe termen lung între Gazprom și CNPC”, scrie pe pagiona de FB a Casei Ruse de la București.

Casa Rusă, sub tutela lui Lavrov

Pe pagina de prezentare, Casa Rusă la București spune că este „Reprezentanta Agentiei Rossotrudnicestvo. Înființat în mai 2015, Centru cultural oferă Cursuri de limba rusă cu profesori nativi... Cursuri de dans, muzică, pictură, teatru pentru copii”.

Dacă citiți mai sus veți vedea vedea că nu întâmplător pagina de FB a Casa Rusă a scris că „șeful adjunct al Rossotrudnicestvo Natalia Poklonskaya a adus alimente și medicamente în spitalele din Herson.” Este vorba de șefa agenției care are în subordine Casa Rusă.

Casa Rusă ține de Agenția Rossotrudnicestvo care se află în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, condus de Serghei Lavrov. Lavrov este cel mai de încredere înalt oficial rus al lui Putin.

Agenția Federală pentru Afaceri ale Comunității Statelor Independente, Compatrioții din diaspora și Cooperare Umanitară Internațională este o agenție guvernamentală federală rusă autonomă aflată sub jurisdicția Ministerului rus al Afacerilor Externe. Cunoscută sub numele de Rossotrudnichestvo (rusă: Россотрудничество), este o agenție guvernamentală federală rusă autonomă aflată sub jurisdicția Ministerului rus al Afacerilor Externe.

 Aceasta este o agenție guvernamentală rusă responsabilă în primul rând de administrarea ajutorului extern civil și a schimburilor culturale. Rossotrudnichestvo operează în Asia Centrală, America Latină și Europa de Est (dar mai ales în Comunitatea Statelor Independente).

Agenția a fost creată din agenția predecesoră prin decret prezidențial, semnat de președintele rus Dmitri Medvedev la 6 septembrie 2008, cu scopul de a menține influența Rusiei în Comunitatea Statelor Independente și de a promova legături amicale pentru promovarea politicii și economice a Rusiei. 

 
 Despre minciunile propagate pe Casa Rusă și desre modul în care susține războiul citiți mia jos:

Finanțată de Lavrov, Casa Rusă din Capitală minte: În Donbas dăm ajutoare. Ucrainenii își ard casele

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te