Vești bune pentru milioane de români. S-a aflat data când vor crește pensiile: „Vom avea o majorare”

DE Alin Crișan | Actualizat: 20.06.2023 - 19:33
Mâini, imagine cu caracter ilustrativ - Foto: Pexels

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat data exactă la care se măresc pensiile românilor. Milioane de cetățeni așteaptă mai mulți bani de la stat.

SHARE

Veste bună pentru toți pensionarii români! Ministrul Muncii a făcut un anunț important cu privire la pensiile pe care milioane de români le primesc în fiecare lună. 

Vești bune pentru milioane de români

Ministrul Muncii a vorbit despre sistemul de pensii de la noi din țară, mărturisind că primul pas care trebuie făcut este rezolvarea inechităților.

Apoi, trebuie implementat un sistem de majorare a pensiilor. Vestea bună este că la începutul anului viitor va exista o mărire a acestora, promite Marius Budăi.

Citește și: Ciolacu: „România va continua să susţină Republica Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană”

„Până la 1 septembrie, noi vom avea o formulă de lege pe care o vom aproba în Guvern și o vom trimite în dezbatere în Parlament. Avem trei grupuri de lucru în minister, lucrăm pe legea salarizării, legea pensiilor, implementarea directivei privind salariul minim. De asemenea, lucrăm pe digitalizare și cu alte grupuri pe implementarea reformei venitului minim pe incluziune.

Referitor la sistemul de pensii, primul pas reprezintă rezolvarea inechităților din sistem și implementarea unui sistem de majorare a pensiilor. Cu siguranță la începutul anului 2024 vom avea o majorare, dar până atunci, dacă vor apărea alte evoluții, cu siguranță vom informa public”, a anunțat Marius Budăi, la o emisiune TV.

Ce spune Ministrul Muncii despre recalcularea pensiilor

Marius Budăi susține că nu va exista o amânare în ceea ce privește recalcularea pensiilor. Oficialul PSD asigură pe toată lumea că se lucrează de zor la eficientizarea datelor în sistemul de pensii.

„Nu va fi amânată recalcularea pensiilor, lucrăm la eficientizarea datelor în sistemul de pensii. Când vom avea legea trecută de Parlament și publicată în Monitorul Oficial, vom avea recalcularea.

Citește și: Budăi a făcut anunțul. Ce pensii se vor tăia cu 15%: „E clar că trebuie rezolvată această problemă”

Cei care au fost dezavantajați – pentru că au ieșit mai devreme la pensie, dar au cotizat – se va face această echitate și cu siguranță vor câștiga la pensii”, a mai explicat ministrul Budăi.

În plus, oficialul din Guvernul Ciolacu a promis că până la sfârșitul acestui an vor fi acordate, în continuare, ajutoare sociale pentru românii cu posibilități financiare reduse.

„Suntem pe final. Am avut ultimele acorduri în acest weekend cu Comisia Europeană. Marți vom avea o ultimă discuție (…) Comisia Europeană consideră că mergem în direcția bună. Sunt două chestiuni de finețe (…) Din păcate, pensiile militare (…) au fost cuprinse în PNRR și în această reformă”, a mai spus Marius Budăi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te