Vacanța la mare 2022 în România - ce variante ai pentru cazare. Prețurile sunt și cu 20% mai mari

DE Adrian Costin | Actualizat: 05.07.2022 - 16:12
Vacanța la mare 2022 în România Foto: envato.com

Suntem deja în plină vară, iar vremea ne arată clar că este timpul pentru vacanțe la mare. Pe litoralul românesc, cele mai multe unități de cazare primesc deja oaspeți.

SHARE

Vara aceasta, sezonul ar putea începe în mod mai puternic mai devreme, căci familiile cu copii sunt așteptate încă din prima parte a lunii iunie, când începe vacanța școlară. De asemenea, anul școlar 2022 - 2023 începe pe data de 5 septembrie, ceea ce înseamnă că sezonul estival pe litoral se va încheia mai rapid decât în anii anteriori.

Așa cum se știe deja, cele mai căutate stațiuni la mare în România sunt Mamaia și Vama Veche, unde prețurile sunt printre cele mai mari, dar unde există și foarte multe variante pentru distracție. La polul opus, cele mai avantajoase costuri la cazare se regăsesc în ofertele din Eforie Sud, Eforie Nord și Costinești. Este bine să fie făcute rezervări din timp, mai ales pentru lunile iulie - august. În special în zona Vama Veche - 2 Mai, cererea este foarte mare, iar locurile de cazare sunt limitate.

Evoluția prețurilor

Este de așteptat ca prețurile din acest sezon pe litoralul românesc să fie cu 10 - 20% mai mari decât anul trecut, din mai multe motive printre care eliminarea tuturor restricțiilor legate de pandemia de Covid-19, inflația foarte mare și acordarea de curând a tichetelor de vacanță pentru bugetari, tichete ce pot fi utilizate doar în România. Cei care au nevoie de un supliment de bani pentru vacanța de vară pot să apeleze și la credite nevoi personale online, credite rapide oferite de IFN-uri, pe termen scurt, cu plata în rate egale. O altă variantă de finanțare ar fi reprezentată de cardurile de credit.

Cele mai multe unități de cazare de pe litoral se regăsesc în categoria de hoteluri și pensiuni / vile turistice. Se poate alege însă și cazare în apartamente închiriate în regim hotelier, în Constanța, Mamaia, Mangalia, Eforie Nord, Neptun și Costinești. De obicei, astfel de variante de apartamente - inclusiv în clădiri de lux - sunt alese de familii.

Pentru cei care doresc să plătească mai puțin pentru cazare sau /și preferă conectarea mai avansată cu natura, există opțiunea de cazare la cort - cu cortul propriu sau cu cel oferit de campingul respectiv. Cei mai mulți turiști campează în Vama Veche, 2 Mai și în zona Costinești - 23 August.

Ce este glampingul

O altă idee interesantă, ce atrage tot mai mult și în țara noastră: glamping, un stil de camping cu facilități care nu sunt asociate de obicei cu campingul tradițional. Glamping-ul este o formă chiar premium de cazare, după cum se poate observa și în costuri. Astfel de variante de înnoptare se pot găsi de asemenea în Vama Veche.

Deși se pot identifica foarte puține astfel de tipuri de cazare, merită amintită și varianta de cazare la hostel. Este cel mai ieftin tip de cazare, potrivit de obicei pentru călători individuali sau mici grupuri de prieteni. Hostelul este asemănător unui hotel sau unei pensiuni, însă oferă camere mari cu multe paturi, iar cazarea se face în camere alături de alte persoane străine.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te