Șeful cancelariei premierului, prieten al chinezilor și responsabil de lipsa autostrăzilor

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 07.03.2019 - 14:13
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a decis numirea lui Costin Mihalache în funcţia de şef al Cancelarie prim-ministrului. Mihalache a supervizat, patru ani, construcția de autostrăzi.  

SHARE

 Numirea acestuia vine după ce Guvernul a adoptat un act normativ prin care se reînfiinţează Cancelaria prim-ministrului pentru o mai bună coordonare a activităţilor aparatului de lucru al prim-ministrului. Guvernul Sorin Grindeanu a desfiinţat Cancelaria premierului în prima sa şedinţă Costin Mihalache are puternice legături cu China, stat curtat atât de PSD în varianta Dragnea, dar și în timpul conducerii lui Ponta. Între 2013 și 2015, Mihalache a fost preşedinte al Comitetului Cosultativ România – R.P.China pentru lucrări de infrastructură de transport (comunicații, energie, rutier). Între martie 2012 – ianuarie 2013 a fost Consilier pentru relaţia cu R.P. China.

În perioada martie 2011 – septembrie 2016, a fost Membru Consiliul de Conducere al Casei Româno – Chineze. Mihalache a studiat patru ani la Universitatea de Limbă şi Cultură Chineză, Beijing, R. P. Chineză.

 „Omul chinezilor” în guvern

Numirea lui Mihalache și conexiunile acestuia în China pot fi semnalul apropierii dorite de liderii PSD. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, în 2017 amintind de un vechi proverb chinezesc, că Europa şi China trebuie să urce împreună muntele pentru a cunoaşte beneficiile dezvoltării economice, China fiind o putere economică mondială care trebuie respectată. Potrivit liderului social-democrat, în plan bilateral, România are o cooperare susţinută cu Republica Populară Chineză, iar ţara noastră este interesată în primul rând de consolidarea interacţiunilor economice şi comerciale, precum şi de menţinerea tendinţei de creştere a exporturilor româneşti spre această ţară, arată Mediafax  

Costin Mihalache a supravegheat, timp de trei ani, în guvernatrea PSD, construcția de autostrăzi. Între august 2013 și februarie 2016 a fost Preşedinte al Consiliului de Administraţie la CNADNR. Apoi, după întoarcerea PSD la putere a ajuns din nou pe această poziție. România deține doar puțin peste 800 de km de autostradă, cei mai puțini dintre statele membre al UE

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.