Sectorul 6, obligat să anuleze licitația de 1 miliard lei pentru salubrizare. Abateri legale grave

DE Alexandru Pop | 27.04.2020 - 08:54
Gabriel Mutu, primarul de la 6/FOTO: facebook.com

Primăria Sectorului 6, condusă de Gabrel Mutu, a fost obligată în această lună de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) să anuleze licitația de aproape un miliard de lei (fără TVA) pentru delegarea prin concesiune a serviciului de salubrizare, arată Hotnews.

SHARE

Este vorba inclusiv componenta de deszăpezire iar contractul ar fi încheiat pe o perioadă de 8 ani. Motivul anulării licitației: un număr foarte mare de erori și omisiuni în documentața de atribuire, practic 80% din documentație ar fi trebuit corectată, potrivit Hotnews.

Într-un anunț publicat în 24 aprilie 2020
 în Sistemul electronic de achiziții publice (SEAP), se prezintă următorul motiv al anulării licitației: "Abateri grave de la prevederile legislative afecteaza procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului. Conform Deciziei CNSC".Decizia CNSC, un document de 130 de pagini, care prezintă analiza a 4 contestații, este de asemenea publicat în SEAP.
"Consiliul apreciază că, în mod individual, fiecare dintre lipsurile, neconcordanțele, erorile, conținute în documentație ar fi putut face obiectul unei remedieri, dar cumulate acestea impun în mod obligatoriu redactarea și publicarea unei noi documentații de atribuire, neputând fi efectuate remedieri în 80% din conținutul documentației fără a fi încălcate principiile care stau la baza legii nr. 100/2016. Prin urmare, Consiliul apreciază că în documentația de atribuire se constată un număr foarte mare de erori și omisiuni, a căror corectare nu este posibil de efectuat în cadrul aceleiași proceduri și se impune anularea procedurii de licitație deschisă, offline", se arată în decizia CNSC.CNSC a primit 4 contestații la această licitație, criticile conținute de acestea vizând încălcarea prevederilor legale în următoarele aspecte: valoarea și obiectul contractului, nivelul redevenței ('care nu reflecta un avantaj real și evident pentru entitatea contractantă'), tarifele pentru activitatea de deszăpezire, existența a numeroase contradicții între componentele documentației de atribuire în ceea ce pricește cantitatea medie anuală estimată de deșeuri (de diverse tipuri) care urma să fie colectată de pe teritoriul Sectorului 6, astfel încât posibilii ofertanți sunt în imposibilitate de a elabora oferte admisibile și conforme etc.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.