Protecție cibernetică americană pentru companiile românești

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 06.09.2022 - 16:35
Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, a avut o întrevedere cu Dan Shomon, fost manager de campanie și director politic pentru președintele Barack Obama Foto: CCIR

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, a avut o întrevedere cu Dan Shomon, fost manager de campanie și director politic pentru președintele Barack Obama, și conducerea Cyber Level Ins, o importantă companie din domeniul securității cibernetice.

SHARE
Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a avut o întrevedere cu Dan Shomon, fost manager de campanie și director politic pentru președintele american Barack Obama, și conducerea companiei Cyber Level Ins, o importantă companie cu acționariat american  din domeniul securității cibernetice. Întrevederea a fost axată pe colaborarea dintre companiile membre ale Camerelor de Comerț și Industrie și Cyber Level Ins în ceea ce privește protecția cibernetică.
 
CCIR și Cyber Level Ins au semnat, în acest sens, un acord de colaborare cu scopul de a conecta experții în securitate cibernetică și asigurări cu rețeaua Camerelor de Comerț și Industrie și membrii acesteia, pentru a ajuta la analiza potențialelor riscuri și pentru a crea rețele de siguranță în afaceri.
 
„La nivelul CCIR există o preocupare constantă în ceea ce privește protejarea mediului de afaceri de atacurile cibernetice, din ce în ce mai dese pe măsură ce tehnologia avansează. Avem în vedere organizarea unor seminarii pe această temă, astfel încât oamenii de afaceri să fie pregătiți să răspundă adecvat unor astfel de atacuri, iar acordul de colaborare pe care l-am semnat azi cu compania Cyber Level Ins reprezintă un prim pas în această direcție. Economia românească are nevoie urgentă de investiții străine, deficitul comercial ajungând la finele anului trecut la un nivel de neimaginat, de 23,8 miliarde de euro.
 
Investițiile străine vor ajuta România să iasă pe piață cu branduri cu valoare adăugată mare și nu cu componente care apar sub nume străin, așa cum se întâmplă acum. În mod evident, camerele de comerț au un rol esențial în acest proces de atragere de investiții, pentru faptul că sunt singurele organizații care au o imagine completă asupra mediului de afaceri. De altfel, cele mai relevante companii românești sunt membre ale camerelor de comerț, iar acest lucru spune multe despre activitatea noastră. Așadar, ne dorim cât mai multe branduri puternice românești, cu produse cu o reală valoare de piață, pe care mediul de afaceri să aibă capacitatea de a le proteja cât mai bine în fața oricărui tip de atac cibernetic”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban. 
 
„Acesta nu este doar un parteneriat de securitate cibernetică între CCIR și Cyber Level Ins. Acesta este un parteneriat între America și CCIR, deoarece scopul meu este să aduc companiile americane la Camera de Comerț și Industrie a României și să construiesc relații de care să beneficieze țările noastre aliate, precum și corporațiile lor. Sper că acesta este începutul unor parteneriate de afaceri internaționale între companiile românești, companiile americane și cele europene. Alianța Statele Unite ale Americii și România nu ar trebui să fie doar militară și de securitate. Ar trebui să fie și despre locuri de muncă, despre oportunități economice și, cum este cazul de astăzi, despre progres tehnologic. Aceasta va fi o prioritate pentru mine acum ca partener oficial al CCIR”, a declarat Dan Shomon, acționar important Cyber Level Ins.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te