Pe site-ul ASF a fost creată o secțiune dedicată finanţelor sustenabile şi tranziţiei verzi

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 18.11.2021 - 18:45
Pe site-ul ASF a fost creată o secțiune dedicată finanţelor sustenabile şi tranziţiei verzi. / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a creat pe site o secţiune dedicată finanţelor sustenabile şi tranziţiei verzi.

SHARE

Noua secţiune de pe www.asfromania.ro oferă acces la legislaţia de nivel european şi naţional dedicată finanţelor sustenabile şi tranziţiei verzi, precum şi recomandări şi informaţii ce pot fi considerate utile în abordarea acestui domeniu de entităţile ce activează în piaţa financiară nebancară, se menţionează în comunicat.

Citește și: Vladimir Putin acuză Occidentul că „agravează” tensiunile în Ucraina și în Marea Neagră

Potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară, în contextul iniţiativelor derulate în ultimii ani la nivel european şi care vizează dezvoltarea durabilă, se remarcă o preocupare sporită pentru transformarea sectorului financiar în vederea câştigării capacităţii de a finanţa proiecte sustenabile, pe termen lung, în condiţiile în care provocărilor legate de schimbările climatice la nivel global li se adaugă şi impactul pandemiei de COVID-19.

Preşedintele ASF, Nicu Marcu, a explicat că instituţia este foarte interesată să urmărească felul în care entităţile din pieţele financiare nebancare decid planurile viitoare de investiţii, luând în considerare factorii de mediu.

"În acest scop, Autoritatea de Supraveghere Financiară este foarte interesată să urmărească felul în care entităţile din pieţele financiare nebancare decid planurile viitoare de investiţii, luând în considerare factorii de mediu, sociali şi de guvernanţă (factorii ESG). Astfel putem să observăm cum anume se orientează investiţiile pe termen mai lung în activităţi şi proiecte economice durabile. Reamintesc totodată că pieţele supravegheate de Autoritate vor trebui să înglobeze direcţii de dezvoltare specifice reducerii semnificative a riscului climatic", a precizat acesta.

Citește și: Accident între un autocar și o cisternă cu motorină, în Bistrița: 13 răniți, doi în stare gravă

Conform ASF, noua secţiune de pe site-ul instituţiei va fi dezvoltată cu noi informaţii, date şi abordări, pe măsură ce acestea devin disponibile.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.