Nou broker pe piața de capital din România, lansat cu o investiție a fondatorului Superbet

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.01.2022 - 12:57
Mihaela Bîciu și Sacha Dragic. Sursă imagine: financialintelligence.ro

Cel mai longeviv director de pe piața românească de capital, Mihaela Bîciu, lansează un nou broker pe piață, cu o investiție a D Craig Holding, vehicul controlat de Sacha Dragic, fondatorul grupului Superbet.

SHARE

Mihaela Bîciu va asigura poziția de CEO al noii firme de brokeraj, iar decizia sa vine după aproape 20 de ani în care a fost preşedinte şi CEO al Tradeville. În primă fază, obiectivul este de a pune bazele unui jucător solid, care ulterior să devină lider al pieței de profil locale, scrie financialintelligence.ro

Mihaela Bîciu a declarat că „prin parteneriatul cu Sacha (Dragic, n.r.), pot face acest lucru  într-un domeniu pe care îl cunosc bine de peste 20 de ani și în care am avut realizări notabile. Cred în potențialul pieței de capital din România și mai cred că succesul într-un business vine din mulțumirea clienților, care, la rându-i, este posibilă prin mulțumirea membrilor echipei, uniți prin obiective și valori de business”.

Atuurile noului jucător de pe piața de capital vor fi comisioanele competitive, soluțiile tehnice de trading complexe, dar facil de utilizat, schemele de pricing, care să acopere atât traderi profesioniști, dar și pe cei novici. În acest moment, noul proiect este în faza de recrutare pentru pozițiile cheie a unor experți, în măsura în care soluțiile tehnice oferite vor fi critice. Totodată, prioritare sunt dezvoltarea și calibrarea noii platforme de trading.

Și antreprenorul Sacha Dragic a arătat că Mihaela Bîciu „a crescut profesional odată cu piața locală de capital. Vasta ei experiență, etica de muncă impecabilă de-a lungul tuturor acestor ani și dorința de a crea un model de business competitiv pentru traderi, transparent pentru toți shareholderii și un viitor lider al pieței m-au convins să fac echipă cu ea. Totodată, mi-aș dori ca noua platformă să ducă investițiile la bursă în viața a cât mai mulți români”. 

Numărul investitorilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) este într-o continuă creştere mai ales pe fondul pandemiei, când românii au cheltuit mai puţin. Dobânzile depozitelor bancare fiind real negative, inflaţia ridicată, oamenii caută randamente mai bune pentru banii economisiți. Potrivit datelor Fondului de Compensare a Investitorilor (FCI) şi Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), numărul de investitori se ridica în septembrie 2021 la 74.436, cu aproape 13.200 mai mulţi decât în septmbrie 2020, arată financialintelligence.ro. 

În ultimii ani, Sacha Dragic a devenit unul dintre cei mai importanți antreprenori din România, grupul Superbet depășind deja valoarea de 2,5 miliarde de euro. În 2019, câștiga încrederea americanilor de la Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din lume, devenit acționar minoritar în Superbet, iar în 2020 a marcat cea mai mare tranzacție făcută de o companiei românească în afara țării – achiziția celui de-al treilea jucător din piața belgiană de betting&gaming. Dincolo de succesul Superbet, Dragic deține în acest moment un portofoliu diversificat de investiții – în servicii financiare (pachete minoritare în fondul Mozaik Investments și în Certinvest), dar și în firme listate la BVB, precum Holde Agri. De asemenea, Dragic mai controlează și D Moonshots, un fond de investiții de risc (Venture Capital) directe și indirecte.

În octombrie 2021, a anunțat lansarea unui nou proiect de investiții și în sectorul logistic alături de antreprenorul Ionuț Dumitrescu, fondatorul Element Industrial (ELI) și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul logistic din România. Investiția va depăși 45 de milioane de  euro în patru ani și va fi făcută prin D Craig Real Estate (divizia imobiliară a D Craig  Holding) al cărei CEO și partener este Anca Damour, la fel, cu o carieră de două decenii în cadrul gigantului francez Carrefour.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te