Românii amenință distribuitorii de energie cu un proces colectiv. Să dăm câte 100 lei pentru avocat

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 06.03.2023 - 15:07
Panouri fotovoltaice montate pe acoperiș FOTO: pixabay.com

Nemulțumirile românilor care au fotovoltaice sunt tot mai dese. Prosumatorii sunt revoltați și mulți vor să dea firmele de energie în judecată pentru că, spun ei, nu le respectă drepturile.

SHARE

Nemulțumirile românilor care au fotovoltaice sunt tot mai multe în ultima perioadă, pe măsură ce numărul prosumatorilor este în creștere. Unii se plâng că distribuitorii de energie nu le respectă drepturile. 

Astfel, s-au gândit că ar fi bine să acționeze firmele de energie în judecată. 

Nemulțumirile românilor care au fotovoltaice. Vor să dea în judecată distribuitorii de energie

Pe un grup de energie, organizat pe platforma Facebook, un utilizator a scris într-un mesaj că vrea să dea în judecată o companie de energie pe motiv că nu respectă Ordonanța de Urgență privind indexarea cantitativă.

”Cei care sunt prosumatori ați fi de acord intentăm un proces colectiv împotriva firmelor de energie electrică pentru lipsa facturilor și nerespectarea compensării cantitative și a energie activă fără taxe.
 
Aceste firme nu respectă OG 143 / 30.12.2021 privind compensarea cantitativă 1:1. Din 20.000 membri ai acestui grup oare reușim strângem 1000 pe prosumatori nemulțumiți?”, se arată în postarea proconsumatorului.

Citește și: Investești 60.000 de lei și nu mai plătești facturi la curent. Statul îți dă o parte din bani

El acuză că ANRE ”a implementat OG 143 în favoarea furnizorilor”. Acesta s-a mai plâns și de faptul că nu au venit facturile emise de la toți distribuitorii de energie.

Demersul său a stârnit discuții. Unii spun că nu vor avea câștig de cauză, alții consideră că nu au ce pierde. 

”Unii din noi avem experiență în business. Nici o lege nu te împiedică că fii corect cu clienții . Ai primit energia, dai banii la prosumator.

Avem contoare Smart dar ne prefacem idioți când e să înșelăm pe alții. Eu propun să facem dezbatere publică pe discuții de genul acesta”, a răspuns un internaut la postarea proconsumatorului nemulțumit.

Unii proconsumatori nu mai au încredere în justiție

La postarea în care se propune procese cu furnizorii de energie electrică, unii utilizatori ai grupului citat arată că nu prea au încredere în justiție și chiar dacă procesul ar porni, acesta ar dura prea mult,

iar unii dintre cei care vor face plângeri nu vor mai apuca să vadă cum se va încheia demersul lor.

Citește și: Se schimbă modul în care românii pot primi 25.000 lei de la stat pentru panouri fotovoltaice

”Nu-i nevoie de niciun proces deoarece în acel proces musai trebuie să fie un avocat (plătit) un judecător, termeni de judecată, amânări, etc, etc, proces unde se mestecă talaş, se bate apa-n piuă, se

 discută pledoarii, şi, în cel mai fericit caz, se întocmeşte un dosar penal. Din acel moment, totul s-a terminat.

Avocatul rămâne cu banii( ca în orice proces) justiţia recurge la chichiţa apoteotică, prezumţia de nevinovăţie, şi verdictul acelui proces, eu, cu 83 de ani ai mei, cu siguranţă, nu-l mai apuc. Treaba-i simplă.

Aţi propus că fiecare membru să dea 100 de lei pentru avocat. Eu propun, că fiecare membru să dăm câte 1(un) leu, bani necesari pentru redactarea (la început) a unei reviste în care cine are ceva de spus, s-o facă în paginile ei”, se arată într-un alt răspuns.

Numărul de prosumatori racordaţi la reţeaua de distribuţie a ajuns la peste 40.000, iar Autoritatea de Reglementare în energiei estimează că va depăși 100.000 în acest an, arată ANRE într-un comunicat recent.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te