Monedele de 1 € pot fi adevărate comori. Unele valorează între 400 € și 720.000 €

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 17.07.2023 - 21:42
Monedele de 1 euro pot valora sute de mii de euro Foto: colaj pexels.com (imagine cu rol ilustrativ)

Monedele de 1 € pot fi adevărate comori. Valoarea unora dintre acestea variază de fapt între 400 € și 720.000 €. Data viitoare verificați cu atenție banii pe care îi schimbați în altă monedă sau plătiți cumpărăturile.

SHARE

Monedele de 1 euro pot deveni în realitate o adevărată comoară. Dacă ai norocul să găsești o monedă cu o anumită caracteristică, s-ar putea să fii pe cale să obții un câștig substanțial. O singură monedă poate valora între 400 € și 720.000 €. 

Iată cum monedele aparent obișnuite, care pot fi găsite în portofelele noastre zilnic, pot deveni comori valoroase pentru colecționarii entuziaști. 

Află cum monedele de 1 euro pot fi adevărate comori.

Monedele de 1 € pot fi adevărate comori. Unele valorează între 400 € și 720.000 €

Una dintre caracteristicile speciale care pot face ca o monedă de 1 euro să valoreze o avere este să fie o monedă dublă. Un exemplar german, din anul 2000, cu mai mulți vulturi, stele sau borduri, poate atinge o valoare uimitoare de până la 720.000 de euro, scrie Ziarul Românesc

Este important să fii atent și să nu te grăbești să scapi de ele fără să le controlezi, deoarece o singură monedă rară poate valora enorm.

Citește și: Moneda românească din 1999 care valorează peste 3.000 de euro. Vezi dacă o ai prin casă

Dar nu este singura caracteristică rară care face monedele valoroase. În Italia, în urmă cu câțiva ani, a avut loc o întâmplare nefericită, care a dus la creșterea valorii unei monede de 1 cent.

Pe reversul monedei ar fi trebuit să se regăsească Castel del Monte din Puglia, dar dintr-o eroare, a apărut imaginea Mole Antonelliana din Torino, care aparținea de fapt monedei de 2 cenți.

Chiar și după ce producția a fost oprită, câteva monede de 1 cent cu această eroare au intrat în circulație, estimându-se că există aproximativ o sută de astfel de exemplare în circulație.

Alte monede valoroase din Europa

Astfel de monede au ajuns să fie apreciate de colecționari și pot aduce sume considerabile la licitații. De exemplu, o monedă de 1 cent din Italia, cu această eroare, a fost scosă la licitație cu un preț de pornire de 2.500 de euro și a fost vândută cu aproximativ 6.000 de euro. 

În Monaco, o monedă de 2 cenți din 2006, emisă special pentru oaspeții statului, valorează în prezent aproximativ 400 de euro, iar o monedă de 1 euro din 2007, pe care anul a fost uitat de marca monetăriei, poate ajunge la valoarea de 340 de euro.

Citește și: VIDEO Cea mai performantă tipografie de bancnote false de 500 de euro, descoperită în Spania

Alte exemple includ monede de 2 euro de la Vatican din 2018 și 2019, care pot fi vândute cu până la 40 de euro.

Dintre toate, cea mai scumpă monedă de circulație vândută până în prezent a fost o monedă de 1 euro din Portugalia. Cu o eroare de batere neobișnuită, care includea rânduri duble de motive, acest unic exemplar a fost vândut pe eBay pentru uimitoarea sumă de 50.000 de euro.

Astfel, dacă te numeri printre aceia care acumulează monede de 1 euro și, poate, le arunci uneori într-un purceluș sau un borcan, ar fi bine să fii atent. În portofelul tău se poate ascunde o comoară valoroasă, iar o mică schimbare în viața ta financiară ar putea fi chiar la îndemână.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te