Lupta pentru definirea hidrogenului verde, ca sursă de energie, implică o miză de miliarde de dolari

DE Alexandru Pop | Actualizat: 13.02.2023 - 11:36
Lupta pentru definirea hidrogenului verde, ca sursă de energie, implică o miză de miliarde de dolari - Foto: Wikipedia/Bexim/CC-BY-SA-4.0

Unele dintre cele mai mari companii din lume se luptă pentru energia verde, pe bază de hidrogen. În joc sunt credite fiscale de miliarde de dolari, conform noii legi americane privind clima, pentru una dintre cele mai populare tehnologii de energie curată.

SHARE

Lideri din industrie, cum ar fi BP și NextEra Energy Inc., pledează împotriva companiilor de energie regenerabilă, inclusiv Vestas Wind Systems A/S și Intersect Power LLC, cu privire la creditele fiscale pentru hidrogen.

Este un combustibil care, atunci când este fabricat din energie regenerabilă, ar putea reduce emisiile de carbon din Transporturi și din alte sectoare industriale, prin înlocuirea petrolului și gazelor, conform The Wall Street Journal.

Bătălia este pe ce tipuri de hidrogen ar trebui să fie clasificate drept curate și să primească credite fiscale.

Citeşte şi: Mașinile pe baterii nu pot satisface toate nevoile. BMW și Toyota pariază puternic și pe hidrogen

Stimulentele sunt considerate vitale pentru a face costul hidrogenului curat competitiv cu hidrogenul produs din gaze naturale, care poate fi de câteva ori mai ieftin, dar emite carbon, în procesul de producție.

Întreprinderile mari și mici se repoziționează pentru a încerca să capteze o parte din valul mare de numerar guvernamental din noua Lege de reducere a inflației, semnată anul trecut.

Regulile care definesc eligibilitatea pentru creditele fiscale pe hidrogen, în curs de redactare de către Serviciul Fiscal Intern și Departamentul de Trezorerie, sunt unele dintre cele mai controversate, deoarece ar putea afecta deciziile de investiții în proiecte și dezvoltarea unei noi industrii.

Citeşte şi: Începe procesul de elaborare a „Strategiei Naţionale pentru Hidrogen şi Planul de Acţiune" din PNRR

„Deciziile pe care le iau IRS și Trezoreria vor schimba destinaţia pentru miliarde de dolari în avans”, a declarat Danny Cullenward, director de politici la CarbonPlan, o organizație nonprofit care analizează soluțiile climatice.

„Marele risc este să arunci subvenții masive care nu fac nimic.” Principala sa preocupare sunt criteriile libere care trezesc interesul pentru creditele fiscale sau cresc emisiile, fără a stimula tehnologia de bază, pentru a produce hidrogen.

Departamentul Trezoreriei lucrează pentru a-și finaliza regulile și standardele de implementare a legii, în următoarele luni. O purtătoare de cuvânt a spus că agenția lucrează cu părțile interesate și cu partenerii, inclusiv cu Departamentul de Energie, pentru a se asigura că regulile privind hidrogenul ajută la securitatea energetică și luptă împotriva schimbărilor climatice.

Electrolizoarele

Cele mai multe proiecte de hidrogen curat propuse folosesc mașini numite electrolizoare, care desfac chimic apa în hidrogen și oxigen. Atunci când electrolizoarele funcționează cu energie electrică produsă din surse regenerabile, acel hidrogen este considerat curat sau verde.

Problema este că electrolizoarele consumă în prezent cantități uriașe de energie, pentru a produce o cantitate mică de hidrogen. Multe companii energetice și începători, cum ar fi Plug Power Inc., au propus să producă hidrogen folosind puterea extrasă de la rețeaua de electricitate – dintre care o parte este generată folosind combustibili fosili – și să cumpere certificate de energie regenerabilă, sau REC, legate de proiecte de energie ecologică din altă parte, pentru încă califică hidrogenul acesta ca fiind curat.

IRS, în mijlocul chestiunii

Firmele de energie curată, cum ar fi Vestas și Intersect, precum și ecologistii, au susținut în comentariile recente către IRS că acele companii ar trebui să demonstreze în mod eficient că folosesc energie verde, prin potrivirea consumului de electricitate al centralei lor de hidrogen, cu generarea de energie regenerabilă. pe oră, și asigurându-se că proiectul verde se află în aceeași regiune.

Dacă nu fac acest lucru, unele fabrici de hidrogen legate de rețeaua de electricitate nu ar fi de fapt verzi, susțin unele companii, și ar putea uneori să consume mai mult carbon decât hidrogenul convențional produs din gaze naturale, având în vedere că unele regiuni rămân dependente de cărbune. pentru a genera electricitate.

„Există o mulțime de comportamente de autoservire determinate de disponibilitatea unei subvenții cu adevărat suculente”, a declarat Raffi Garabedian, directorul executiv al Electric Hydrogen, într-un interviu.

Firma sa este susținută de Amazon.com Inc., Honeywell International Inc. și Rio Tinto PLC și lucrează pentru a produce electrolizoare mai eficiente, pentru a reduce costul hidrogenului verde.

Electric Hydrogen a făcut eforturi pentru reguli mai stricte, alături de firme de energie regenerabilă, cum ar fi Vestas și Intersect. Garabedian este fostul director de tehnologie al producătorului de panouri solare First Solar Inc.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te