Cipru, printre cei mai importanți investitori străini în România

DE Newsweek România | 03.04.2019 - 14:30

Camera de Comerț și Industrie a României, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Ciprului, a organizat pe 2 aprilie a.c, Forumul de Afaceri România-Cipru, eveniment care a avut loc în marja vizitei ministrului pentru Energie, Comerț și Industrie al Ciprului.

SHARE

Forumul de Afaceri România-Cipru s-a constituit ca o oportunitate pentru mediul de afaceri românesc de a intra în contact direct cu reprezentanți ai unor companii importante cipriote care activează în diferite sectoare economice, precum: consultanță financiară, bancară, audit, contabilitate, servicii juridice comerciale, tranzacții imobiliare.  

Președintele CCIR, dl. Mihai Daraban, a subliniat deschiderea cu care sunt întâmpinate interesele antreprenorilor ciprioți de către întregul sistem cameral din țara noastră și, totodată, a apreciat nivelul schimburilor bilaterale: „La nivelul anului 2018, valoarea totală a schimburilor comerciale bilaterale s-a ridicat la cifra de 115 milioane de euro, iar la nivelul schimburilor de servicii cifrele se situează în jur de 202 milioane de euro.

În prezent, în România activează 6044 de companii cipriote, valoarea totală a capitalului social subscris fiind de 4,81 milioane de euro.

În concluzie, după cum arată și cifrele, Cipru este unul dintre cei mai importanți investitori străini în România”. H.E. dl. Dimitris Hatziargyrou, Ambasadorul Republicii Cipru în România, a salutat prezența antreprenorilor din ambele țări la forumul de afaceri: „Am speranța că interacțiunea dintre antreprenori va fi productivă și folositoare în promovarea și fructificarea relațiilor economice care există între țările noastre de secole. (...) Perspectiva de a extinde acestă interacțiune între companiile cipriote și cele românești este în creștere. Însă trebuie să punem mai mult accent pe comerț. România are o economie dinamică care prezintă multe perspective de afaceri”.  

Președintele Camerei de Comerț Bilaterale România-Cipru, dl. Nicolas Georghiades, a susținut beneficiile investițiilor în țara noastră în contextul experienței sale de 25 de afaceri în România: „Domenii precum petrol și gaze, turism, agricultură și IT sunt zonele în care cele două state au puncte de interes comune. România oferă un mediu de business foarte competitiv”.

Background: Relațiile româno-cipriote sunt foarte bune, potențate de colaborarea în cadrul UE, de cooperarea economică, precum și de existența unei numeroase comunități românești în Republica Cipru.

Între Camera de Comerț și Industrie a României și Camera de Comerț și Industrie Cipru a fost semnat un Acord de Cooperare în data de 14 martie 2007.

În 2003 a fost înființată Asociația Oamenilor de Afaceri Cipru-România, sub egida Camerei de Comerț și Industrie a Ciprului, iar în 2004 Camera Bilaterală de Comerț și Industrie România-Cipru.  

Birou Comunicare Publică

Tel.: 0374474373; 0213190085 e-mail: [email protected]      

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.