Bugetul de sărbători, la fel ca cel de anul trecut pentru jumătate din românii cu serviciu

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 11.12.2019 - 09:14
Foto Inquam Photos/Alberto Groșescu

Angajații români din mediul privat nu vor primi multe prime de Crăciun în 2019, prin urmare bugetul pentru cadouri rămâne ca cel de anul trecut, arată un sondaj realizat de BestJobs.

SHARE

Sărbătorile de Crăciun nu se anunță mai bogate decât anul trecut, fiindcă doar 16,6% dintre respondenți au declarat că vor aloca mai mulți bani în acest an pentru cadourile de sărbători.

Aproape jumătate dintre angajați afirmă că bugetul de cadouri va fi la fel ca cel de anul trecut, iar 18,6% au declarat că va fi mai mic, suma alocată scăzând cu până la 50%. Circa o treime dintre respondenți planifică să cheltuiască pentru toate cadourile cel mult 300 de lei, aproape un sfert - cel mult 500 de lei, unul din zece - între 500 și 700 de lei și tot aproape 10% - între 700 și 1.000 de lei. Peste 1.000 de lei vor cheltui doar 6,5% dintre respondenți.

Citește și Jumătate dintre angajații români cred că 2019 a fost obositor și stresant profesional

Cei mai mulți vor cumpăra aceste cadouri din salariul curent, întrucât doar 28% dintre angajați vor primi prime de Crăciun, în timp ce 17% dintre respondenți vor primi tichete cadou. Doi din zece angajați estimează că valoarea beneficiilor este de cel mult 200 de lei, aproape 10% cred că va fi de 200-400 de lei și cei mai mulți nu știu care este aceasta. Un sfert dintre respondenți afirmă că angajatorul nu le va oferi niciun fel de beneficii.

Dacă s-ar putea ca Moș Crăciun să le îndeplinească o dorință legată de profesie, unul din patru angajați i-ar cere mai multă sănătate și putere de muncă și aproape tot atâția și-ar dori un nou job, într-un alt domeniu.

Alți 14% i-ar cere Moșului mai mult timp liber și echilibru între viața profesională și cea personală, 11% - avansare în carieră, 10% - să devină antreprenori/freelanceri, 7,9% - mai puțin stres la locul de muncă, iar aproape 6% - un șef mai bun și o echipă mai unită. 

Sondajul a fost efectuat în perioada  15 noiembrie - 5 decembrie 2019, pe un eșantion de 974 de utilizatori de internet.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.