Zece noi tipuri de plăţi, adăugate în platforma Ghişeul.ro

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 01.11.2021 - 17:03
Zece noi tipuri de plăţi, adăugate în platforma Ghişeul.ro. / Foto: romania-insider.com

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a adăugat zece noi tipuri de plăţi în platforma Ghişeul.ro, în trimestrul al treilea al acestui an.

SHARE

ADR a continuat, în intervalul menţionat, accelerarea transformării digitale a administraţiei publice, adăugând în platforma Ghișeul.ro prima universitate (Academia de Studii Economice), prima bibliotecă (Biblioteca Centrală Universitară "Carol I" Bucureşti) şi primul furnizor de utilităţi (Compania Apa Nova).

"Raportul Digitalizării Q3 2021 marchează primul deceniu de interacţiune online între cetăţeni şi stat. Am aniversat, împreună cu partenerii de la APERO, 10 ani de la lansarea platformei Ghişeul.ro, cel mai de succes livrabil digital al administraţiei publice din România. Evenimentul a fost cu atât mai important prin prisma datelor recente de utilizare: Ghişeul.ro a crescut în ultimele nouă luni cât în primii nouă ani. Până la 1 octombrie, în platformă au fost înregistrate 2,1 milioane de tranzacţii şi au fost colectate aproape 200 de milioane de euro", a declarat Octavian Oprea, preşedintele ADR.

Citește și: Dragnea nu vrea să fie judecat în București pentru vizita sa în SUA. Instanța a dat un nou termen

Totodată, ADR a înregistrat deja rezultate concrete, ca urmare a paşilor făcuţi în ultimele luni în direcţia Politicii Publice adoptate de Executiv, pentru implementarea soluţiilor de e-guvernare la nivelul administraţiei publice din România.

În al treilea trimestru al anului 2021, Autoritatea pentru Digitalizarea României a coordonat elaborarea Catalogului Naţional al Serviciilor Publice, publicând Raportul de Progres prin care au fost colectate, în etapa analizei cantitative, peste 1.400 de servicii publice de la 382 de instituţii şi autorităţi.

Pe de altă parte, instituţia a organizat o reuniune la cel mai înalt nivel între experţii în e-guvernare din România şi Republica Moldova, în cadrul căreia au fost împărtăşite bune practici pe tema digitalizării între instituţiile cu atribuţii în sfera transformării digitale din cele două state.

Citește și: Adrian Mutu a luat și plasă. Julia Chelaru, Exotic: „Îmi era frică de fotbaliști. Acum îmi pare rău”

Conform sursei citate, ADR a coordonat procesul de consultare publică pentru utilizarea inteligenţei artificiale în România şi a iniţiat consultarea publică pentru AI Act, prima propunere legislativă din domeniul inteligenţei artificiale elaborată la nivel european.

Totodată, ADR a contribuit la organizarea conferinţei oficiale de lansare a proiectului RegInterMed, implementat în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, care vizează eficientizarea sistemului de sănătate prin dezvoltarea şi consolidarea de soluţii informatice ale depozitelor de date, dar şi prin monitorizare, documentare şi suport al procesului de luare a deciziilor medicale.

De asemenea, ADR a participat la procesul de consultare publică lansat în cadrul proiectului HUB de servicii MMPS, un instrument de transparentizare şi de actualizare a proiectului tehnic.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te