VREMEA de sărbători și la început de an. Temperaturi neobișnuite. Ce zone sunt vizate?

DE Octavia Constantinescu | 25.12.2023 - 16:12
VREMEA de sărbători și la început de an. Temperaturi neobișnuite. Ce zone sunt vizate? - Foto: Antena 3 / imagine cu caracter ilustrativ

VREMEA de sărbători și la început de an. Temperaturi neobișnuite. Ce zone sunt vizate? Iată cum va fi prognoza în zona ta de sărbătorile de iarnă și până la începutul anului 2024.

SHARE

VREMEA de sărbători și la început de an. Temperaturi neobișnuite. Ce zone sunt vizate? Iată cum va fi prognoza în zona ta de sărbătorile de iarnă și până la începutul anului 2024.

Vremea de sărbători și la începutul anului

Vremea se va încălzi, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate pentru această perioadă din calendar. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade.

Citește și: HOROSCOP 25 decembrie -31 decembrie Ce zodii au pace între Crăciun și Revelion? Ce pericole sunt?

La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări şi pe arii restrânse ploi slabe în nord-vestul, nordul şi centrul ţãrii. Pe crestele montane vor fi posibile fulguieli. Vântul va mai prezenta intensificãri la munte, în special la altitudini mari, unde la rafalã se vor depãşi 80...90 km/h, dar pe alocuri şi la viteze mai mici şi în restul teritoriului.

Temperaturile minime, mult mai ridicate decât în mod obişnuit la aceastã datã, se vor situa între 0 şi 9 grade. Local în regiunile intracarpatice şi izolat în rest, se va forma ceaţã.

Vremea va fi deosebit de caldã pentru ultima decadã a lunii decembrie. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri şi pe suprafeţe mici ploi slabe, în jumãtatea de nord a ţãrii şi în zona montanã. Pe creste, în special ale Carpaţilor Orientali, trecãtor vor fi şi ninsori slabe. Vântul va prezenta intensificãri la munte, îndeosebi la altitudini mari, unde la rafalã se vor depãşi 80...90 km/h, dar izolat şi la viteze mai mici şi în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade. Se va semnala ceaţã, mai ales dimineaţa şi noaptea, local în regiunile intracarpatice şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Presiunea atmosferică va creşte în a doua parte a intervalului.

Cum va fi vremea în Banat 

În Banat, în prima săptămână din interval valorile termice se vor situa cu mult peste ceea ce ar trebui să se înregistreze la finalul lunii decembrie. Vor fi mici oscilaţii de la o zi la alta şi se vor înregistra maxime, în medie, de 12 - 14 grade Celsius şi minime de 2 - 4 grade.

Din a doua săptămână, temperaturile mai scad, dar vor continua să fie mai mari decât normele specifice perioadei, urmând ca spre finalul intervalului să se apropie de acestea. Astfel vor fi maxime, în medie, la nivelul întregii regiuni, de 4 - 8 grade şi minime de 0 - 3 grade. Vor fi precipitaţii în prima zi a intervalului, apoi va creşte din nou probabilitatea de apariţie a acestora începând din 30 decembrie.

Cum va fi vremea în Crișana

În Crişana, în prima săptămână din interval, valorile termice vor avea oscilaţii de la o zi la alta, dar se vor menţine mai ridicate decât în mod normal în această perioadă. Astfel, media maximelor, la nivelul întregii regiuni, va fi de 9 - 11 grade, iar a minimelor de 2 - 4 grade.

La începutul celei de-a doua săptămâni din interval, chiar din 31 decembrie, temperaturile vor mai scădea, dar se vor situa în continuare peste norme, urmând ca spre sfârşitul intervalului să se apropie treptat de ceea ce ar trebui să se înregistreze în prima decadă a lunii ianuarie.

Vor fi posibile precipitaţii în primele două zile din interval, iar din 29 decembrie, până la finalul intervalului, vor creşte din nou condiţiile de apariţie a precipitaţiilor.

Cum va fi vremea în Transilvania

În Transilvania, valorile termice, în special cele diurne, se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei, în prima săptămână din interval. Temperaturile vor avea mici oscilaţii de la o zi la alta şi se vor înregistra maxime, în medie, la nivelul întregii regiuni, de 8 - 10 grade şi minime de -1 şi 0 grade.

Apoi, din a doua săptămână a intervalului, până la finalul acesteia, temperaturile vor scădea treptat şi vor fi maxime între 2 şi 5 grade şi minime de -3 şi -1 grad. În primele două zile din interval vor fi posibile precipitaţii slabe şi din nou începând din 1 ianuarie.

Cum va fi vremea în Maramureș

În Maramureş, regimul termic va fi caracterizat de valori care se vor situa peste normele specifice perioadei şi vor fi oscilaţii uşoare de la o zi la alta.

Se vor înregistra temperaturi maxime, în medie la nivelul întregii regiuni, de 8 şi 11 grade în perioada 25 decembrie - 1 ianuarie şi minime de 1 şi 4 grade, urmând ca din 2 ianuarie temperaturile să scadă treptat şi să se înregistreze maxime între 2 şi 6 grade şi minime de -2 şi 0 grade. 

Citește și: Care este originea petrecerii de Revelion? Când a apărut în România?

Cum va fi vremea în Moldova

În Moldova, vremea va fi deosebit de caldă până în data de 2 ianuarie, chiar dacă vor fi uşoare variaţii termice de la o zi la cealaltă, astfel că temperaturile maxime vor avea medii între 8 şi 14 grade, iar cele minime între 2 şi 6 grade, apoi va intra într-un proces de răcire ce va conduce la valori, mediate regional, diurne de 4 grade şi nocturne de -2 grade. În prima săptămână de prognoză precipitaţiile se vor semnala cu totul izolat, dar există probabilitatea extinderii acestora după data de 1 ianuarie.

Temporar se vor semnala precipitaţii slabe în primele două zile din interval şi vor fi, din nou, posibile precipitaţii din 30 decembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te