VREMEA Cod roșu de furtuni în țară. Care sunt regiunile lovite de vijelii

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 10.07.2024 - 18:07
VREMEA Cod roșu de furtuni în toată țara. Care sunt regiunile lovite de vijelii foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

VREMEA Cod roșu de furtuni în țară. Care sunt regiunile lovite de vijelii Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru perioada 10-18 iulie.

SHARE

Temperaturile caniculare vor persista și vom avea maxime de peste 40 de grade. Directorul ANM a anunțat că vor fi emise coduri roșii de caniculă.

După valul de căldură din timpul zilei, în multe zone ale țării, seara se vor consemna furtuni violente și vijelii puternice.

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe alerte de vreme rea valabile în următoarea oră. Sunt vizate județele Bihor, Alba, Ialomița, Prahova, Buzău, Ilfov, Galați, Hunedoara și Brăila.

Citește și: VIDEO Furtună din senin în București. Orașul, dat peste cap de vijelie. Ce mai urmează

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 grade în estul Transilvaniei și 25...26 de grade pe litoral, precum și în Dealurile de Vest, iar în vest, în sud, în sud-est și pe arii restrânse în rest va fi noapte tropicală.

VREMEA Cod roșu de furtuni în toată țara. Care sunt regiunile lovite de vijelii

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 11.07.2024 ORA 09:00 - 12.07.2024 ORA 09:00

Valul de căldură va persista. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a țării.

Citește și: Alertă în țară! Comitetul pentru Situații de Urgență, convocat: „Va ploua într-o zi cât într-o lună”

Temperaturile maxime se vor încadra între 31 și 39 de grade, iar cele minime între 12 grade în estul Transilvaniei și 26 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest, aceste valori caracterizând o noapte tropicală, pe arii extinse în vest, în sud, în sud-est și pe alocuri în rest.

Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse și descărcări electrice, în a doua parte a zilei, local la munte și izolat în restul teritoriului.

Citește și: FOTO Fenomen rar pe cerul României! Norii Shelf-Cloud au luat cu „asalt” țara

Vântul va fi în general moderat în regiunile sudice și sud-estice și slab până la moderat în rest, cu unele intensificări asociate averselor.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 12.07.2024 ORA 09:00 - 13.07.2024 ORA 09:00

Valul de căldură, canicula și disconfortul termic accentuat se vor menține în cea mai mare parte a țării. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 39 de grade. Noaptea va fi tropicală în majoritatea zonelor, cu minime cuprinse între 17 și 27 de grade, mai scăzute în depresiuni spre 12 grade.

Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse și descărcări electrice, în a doua parte a zilei, pe alocuri la munte și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Dobrogea și asociat averselor.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 12.07.2024 ORA 09:00 - 13.07.2024 ORA 09:00

Valul de căldură, canicula și disconfortul termic accentuat se vor menține. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 39 de grade, cea minimă, specifică nopții tropicale, va fi de 19...22 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat (viteze la rafală de până la 30 ... 35 km/h).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te