VIDEO Poliția și Jandarmeria despre Teodosie: Nu vom tolera nerespectarea legii

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 27.11.2020 - 07:37
Poliția și Jandarmeria din Constanța au reacționat la sfidările repetate ale lui Teodosie Snagoveanu/FOTO: Facebook

Într-o conferință comună de presă, Poliția și Jandarmeria Constanța au transmis un punct în urma sfidărilor repetate ale ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, în timpul carantinei: „nu vom tolera nerespectarea legii”.

SHARE

Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, și Răzvan Puiu Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Constanța, au declarat că patrulele mixte vor fi prezente în zona Mănăstirii Sfântului Andrei (din comuna constănțeană Ion Corvin) și că „nu vor tolera nerespectarea legii”. Cei doi au subliniat faptul că la pelerinajul din 30 noiembrie pot participa doar localnicii din comuna pe raza căreia se află mănăstirea.

Iliescu și Ivan au mai transmis că nici Poliția, nici Jandarmeria ”nu își doresc sancționarea oamenilor, ci prevenirea răspândirii COVID-19” și că ”doar împreună poate fi învins virusul”.

Reprezentanții IPJ și IJJ Constanța au făcut și precizări referitoare la slujba susținută miercuri de ÎPS Teodosie în interiorul unei biserici din Constanța, acolo unde participau aproximativ 60 de persoane, printre care și copii, fără respectarea normelor de protecție împotriva răspândirii COVID-19. Patrulele de control au fost sesizate prin TelVerde și au aplicat amenzi.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Constanța a declarat că mai multe persoane au părăsit interiorul bisericii la vederea autorităților, iar aproximativ 30 de persoane au primit avertismente scrise. Doar 9 persoane, care au refuzat să respecte cerințele autorităților, au fost amendate.

Iliescu a mai declarat că ”un reprezentant al bisericii a prezentat o atitudine ofensivă, refuzând să colaboreze cu autoritățile” și a continuat slujba în interiorul bisericii, sfidând prezența polițiștilor și jandarmilor. Sursele G4Media susțin că este vorba chiar de ÎPS Teodosie, care s-a arătat iritat de prezența patrulelor de control.

În urma evenimentului, ÎPS Teodosie a transmis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban, comparând restricțiile din carantina COVID-19 cu evenimentele din Timișoara, din decembrie 1989.

Și primarul Constanței, Vergil Chițac, a transmis, miercuri seară, la B1 TV, că va avea ”o discuție serioasă” cu ÎPS Teodosie referitor la refuzul acestuia de a renunța la pelerinajul organizat de ziua Sfântului Andrei și că, din punctul lui de vedere, regulile trebuie respectate.

Tot miercuri, Tribunalul Constanța a respins cererea Arhiepiscopului Teodosie al Tomisului de anulare a deciziei prin care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a interzis organizarea unui pelerinaj religios cu ocazia sărbătoririi Sfântului Andrei (30 noiembrie), potrivit g4media.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te