VIDEO Fost rugbist la Dinamo, moarte suspectă în arest în Olanda. L-au resuscitat doar 20 de minute

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 23.10.2022 - 16:40
Florin Azoiței (23 de ani) a murit în condiții suspecte într-o secție de poliție din Olanda Foto: captură video

Florin Petru Azoiței, fost jucător la echipele Dinamo București și U Cluj a murit în condiții suspecte în arestul poliției din Leiden, Olanda.

SHARE

Sportivul de numai 23 de ani a fost găsit în stare de inconștiență în arestul poliției din Leiden, Olanda.

A fost dus la spitalul din localitatea respectivă, resuscitat doar 20 de minute, în loc de 45 de minute, după care a fost declarat decesul. Familia a fost anunțată că acesta a fost găsit mort în arestul politiei din Leiden, unde s-ar fi aflat în urma unui furt.

Citește și: VIDEO De unde avea Calu, poreclit așa pentru dinții lui mari, saci de lingouri și bijuterii

Polițiștii olandezi ar fi spus că băiatul s-ar fi sinucis cu cureaua, cu toate că era în arest și nu ar fi trebuit să aibă cureaua la el, confor declarației lui Marian Raicu de la Sindicatul Românilor din Olanda.

Citește și: VIDEO"Bodyguardul lui Dumnezeu" a bătut un șofer, a luat flori și-a mâncat cu soția fără să plătescă

A fost imediat contactată Ambasada României de acolo, de către Sindicatul Românilor din Olanda, dar în afara recomandării contractării unei firme de pompe funebre aceștia nu au cum să ajute familia. 

Florin era în Olanda la muncă, pentru a câștiga bani să-și ajute familia, deoarece din sportul practicat, rugby, nu avea șanse prea mari.

Familia din România a fost anunțată telefonic de către medicii de la Spitalul din Leiden, Olanda, că băiatul a murit. Familia și-a dat acordul ca organele lui să fie prelevate pentru a fi salvată viața altor oameni.

„Nimeni nu oferă mai multe detalii, toată familia este în România, nimeni nu îi poate ajuta cu mai multe informații despre ceea ce s-a întâmplat acolo. Cert este doar că încercarea de resuscitarea a celor de pe Ambulanță nu a fost de folos decât pentru termen scurt. Pe lângă durerea sfâsietoare provocată de această veste, familia trebuie să facă rost de banii necesari costurilor de Repatrire. Toate aceste costuri ajung la o sumă exorbitantă pentru familia copilului, peste 5000 de euro. Deși nimic nu poate alina durerea acestor părinți și nici pe a fraților săi, eu apelez la bunătatea voastră în speranța că împreună vom adună banii necesari”, a spus fratele lui, Azoiței Petru Gabriel, conform Vremea Nouă.

Numărul de telefon al fratelui este +40773302152.

Puteți face donații atât în euro cât și în lei în contul fratelui său: Azoitei Petru Gabriel. Iban: RO30UGBI0000722014440RON

A jucat la Bârlad, Dinamo și U Cluj

Florin Azoiței avea 23 de ani, a debutat în rugby la Bîrlad și apoi a jucat la două echipe de Super Ligă din România, Dinamo București și Universitatea Cluj. Sportivul a acordat unul dintre ultimele sale interviuri pentru echipa clujeană, în luna septembrie a anului 2021, atunci când a semnat contractul cu Universitatea. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te