VIDEO Emi Pian, jurământ de credință lui Bercea Mondial, feblețea lui Traian Băsescu

DE Petru Zoltan | 09.08.2020 - 18:54
Bercea Mondial (stânga), Emi Pian (centru) și Florin Salam/FOTO: youtube.com

Interlopul Florin Mototolea, zis Emi Pian, și-a arătat veleitățile artistice în urmă cu nouă ani la o petrecere organizată de Bercea Mondial, cumătrul lui Mircea Băsescu, la care cântau și celebrii maneliști Florin Salam și Adrian Minune.

SHARE

Dar nu înainte de a face un jurământ în fața tuturor celor părtași la eveniment.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, conducea unul dintre cele mai influente clanuri din Oltenia. Ascensiunea sa în lumea interlopă se datora în special legăturilor de rudenie cu politicienii și justițiabilii din România. Fratele președintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, i-a botezat o nepoată lui Bercea Mondial. Alți nepoți de-ai lui au fost botezați creștinește de politicianul Theodor Stolojan, de judecătoarea Maria Huza, de fostul prim-procuror de la Olt Gheorghe Brenciu și de fostul prefect Nicolae Grădinaru. Toate aceste legături nu au trecut neobservate în rândul clanurilor interlope.

Jurământul făcut de „Emi” și „Bercea”

În urmă cu nouă ani, Bercea Mondial a organizat o petrecere la care au cântat maneliștii Florin Salam și Adrian Copilu' Minune. Atunci, Florin Salam a anunțat că Bercea Mondial și Emi Pian au jurat să fie frați. „Bercea s-a jurat pe familia lui și cumătrul meu s-a jurat că nu se vând și nu vor fi perverși unul cu celălalt”, a anunțat Florin Salam, cumătrul lui Emi Pian.

„Bună seara la toată lumea. Îmi cer scuze că vorbesc la acest microfon. Am venit de la București împreună cu familia mea și cu prietenii mei și vreau să depun un jurământ aici, de față cu dumeavoastră. Să moară familia mea și frații meu și tot ce am eu mai scump, dacă am să-l vând pe omul ăsta, pe Bercea, și dacă sunt pe interes și dacă mă interesează banii și averea lui. Decât el ca om, pentru mine este familia mea. Și o să fiu lângă el și eu și frații mei oriunde în lumea asta. Promit în fața voastră și nu am să-mi încalc promisiunea niciodată în viața mea”, a spus "Pian".

La auzul acestor cuvinte, Bercea Mondial s-a ridicat de la mas" și a luat microfonul: „Și eu tot la fel. Să moară copiii mei dacă îl vând, cât o ține la mine țin și eu la el. Și nici dacă îl vând. Orice scandal, orice belea, eu merg după el și el după mine. Vreau să fiu lângă familia lui și el lângă familia mea. Și la bine și la rău”. Jurământul celor doi interlopi a fost postat pe Youtube.

Evenimentul s-a bucurat și de prezența membrilor clanului Butoane, din Giurgiu. Prezent la petrecere, Florin Mototolea a pus mâna pe microfon și s-a apucat de cântat.

Moment artistic cu Salam și Minune

Evenimentul organizat de Bercea Mondial s-a bucurat de melodiile cântate de Florin Salam și Adrian Minune. Bercea i-a dat lui Salam un teanc de 5.000 de euro. Emi Pian i-a luat microfonul din mâna lui Bercea Mondial și s-a apucat de cântat o strofă. „Când mă simt eu mai bine/ Sunt cu Bercea lângă mine/ Ăsta este fratele meu/ Și la bine și la greu”. Acestea sunt doar câteva versuri dedicate lui Bercea Mondial. Întreaga înregistrare video a momentului artistic cu Emi Pian și Bercea Mondial poate fi vizionată pe youtube.

Emi Pian a fost înmormântat

Interlopul Emi Pian a fost înmormântat duminică în cimitirul Tudor Vladimirescu, slujba având loc la Biserica Sf. Parascheva, Parohia Bariera Rahovei. El și-a pierdut viața după ce a fost înjunghiat în artera femurală în urma unui scandal declanșat în timpul unei partide de barbut. Principalul suspect este Richard Emanuel Gheorghe, membru al clanului Rinu din București.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te