Dealeri de droguri ”noi”, săltați de Poliție și DIICOT. Vindeau pe stradă cu 10 lei doza

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 04.10.2023 - 15:50
Poliția a percheziționat zeci de persoane Foto: captură video Poliția Capitalei (imagine cu rol ilustrativ)

Sunt percheziții de amploare ale Poliției și DIICOT în București și Ilfov. Zeci de dealeri de droguri sunt duși la audieri. Vindeau droguri ”noi” pe stradă și la geamul mașinii, chiar în centrul Capitalei.

SHARE

În fiecare zi sunt săltați traficanți de droguri însă cei rămași nu se sfiesc să își continue activitatea pe stradă. Acum o nouă substanță halocinogenă, foarte ieftină, este în atenția consumatorilor. 

Dealerii vindeau chiar la geamul mașinilor, la colț de stradă, în parcuri. 20 de persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT. 

Dealeri de droguri ”noi”, săltați de Poliție și DIICOT. Vindeau pe stradă cu 10 lei doza

”La data de 4 octombrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală, pun în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și în județul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu substanțe psihoactive.

Citește și: Profesori, traficanți de droguri. Culturi de canabis, găsite de DIICOT în casele dascălilor

S-a reținut că, pe parcursul anului 2023, mai multe persoane bănuite ar fi vândut, în mod repetat, diferite cantități de substanțe psihoactive (Alpha-PHiP substanță psihoactivă nouă, din clasa catinonelor sintetice), cu prețul de aproximativ 10 lei pentru o doză.

Interacțiunile între dealeri și consumatori ar fi avut loc preponderent stradal, în zone situate în centrul municipiului București.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, vor fi conduse, pentru audieri, peste 20 de persoane.

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate este asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au transmis IGPR și DIICOT.

Razie în zona parcurilor din București

”La data de 3 octombrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, cu sprijinul Direcției de Jandarmi a Municipiului București au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de substanțe interzise.

Citește și: Cum vrea Ministrul Educației să combată violența și consumul de droguri în școli? Măsurile propuse

În perioada de referință, polițiștiștii Secțiilor 10 și 11 Poliție, cu sprijinul colegilor din cadrul Serviciului de Poliție Canină, au deșfășurat activități, în proximitatea unor parcuri și a mai multor străzi, din zona centrală a Capitalei, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

Astfel, în perioada precizată, în urma acțiunilor întreprinse, au fost legitimate și verificate 31 de persoane, fiind efectuate totodată 23 de controale corporale. În acest context a fost constatată o infracțiune pentru combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare. 

Structurile Ministerului Afacerilor Interne vor continua organizarea și desfășurarea acestor tipuri de activități și în perioada următoare”, a transmis Poliția Capitalei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te