VIDEO Bătaie de joc, în Vama Giurgiu. Turiștii români, coadă și de 4 ore la ieșirea din țară

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 01.06.2023 - 20:35
Bătaie de joc, în Vama Giurgiu. Turiștii români, coadă și de 4 ore la ieșirea din țară - Foto: Facebook/Burcea Alin
Bătaie de joc, în Vama Giurgiu. Turiștii români, coadă și de 4 ore la ieșirea din țară - Foto: Facebook/Luiza Ghid Turism
Bătaie de joc, în Vama Giurgiu - Foto: Facebook/Forum Grecia/Kora Hará

Zeci de mii de români au ales să-și petreacă minivacanța de 1 Iunie - Rusalii în afara României. Iar în Vama Giurgiu, autoritățile au fost, se pare, luate prin surprindere. Turiștii români se plâng pe rețelele de socializare că așteaptă și 4 ore pentru a trece în Bulgaria.

SHARE

Mii de turiști români care au dorit să înceapă vara și să se distreze în minivacanța de 1 Iunie - Rusalii în stațiuni din Bulgaria, Grecia sau Turcia iau startul în călătorie cu o doză de nervi. 

În Vama Giurgiu, autoritățile au fost, se pare, luate prin surprindere. Coada de mașini la ieșirea din România durează și 4 ore. 

„Suntem în frontiera Giurgiu. Se așteaptă aproape 4 ore ca să ieșim din țară. În Grecia nu putem să suportăm 2 ore, dar în România autoritățile române ne fac să așteptăm 4 ore ca să ieșim din țară”, a declarat Alin Burcea, CEO-ul Paralela 45, una dintre cele mai mari agenții de turism din România, într-un live pe Facebook din Vama Giurgiu. 

Citește și: Românii pleacă în străinătate în minivacanța de Rusalii. Ce destinații preferă turiștii

„Această imagine reprezintă coada din frontiera de la Giurgiu, de la iesirea din țară... RUȘINE POLIȚIA DE FRONTIERĂ... nu știm decât să ne plângem, să cerem, să facem greve... dar nu știm să ne facem treaba.. Suntem la câțiva kilometri de graniță.. Încă o dată.. RUȘINE..!”, a scris Alin Burcea pe pagina sa de Facebook, alături de o imagine cu coada de joi, 1 iunie, din Vama Giurgiu. 

Citește și: Care sunt destinațiile cu cele mai mari vânzări pentru sejururile turistice de vară în 2023

O imagine cu coada din Vama Giurgiu de joi, 1 iunie 2023, care se întindea la ora 10.00 dimineața chiar până în oraș a postat pe Facebook și un ghid aflat într-un autocar plin cu turiști români. 

Reacțiile turiștilor români nevoiți să-și înceapă vacanța cu o coadă infernală în Vama Girgiu și ale internauților nu au întârziat să apară:

- „Probabil că vor să ne țină mai mult în țară, să consumăm aici, să crească PIB/locuitor, să ceară majorări de salarii și, de ce nu, niște “multe” facilități. Organizare slabă ori de câte ori se întâmplă câte ceva!”

- „Off, ce nebuneală de fiecare dată când pleci e jale 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

- „I-a prins iar vacanța nepregătiți!”

- „Păi, ce cautați p-afară din țară?!”

„2,8 km făcuți în 2 ore până la plata taxei de pod Giurgiu - Ruse...și..traficul rezistă...”, a postat și un membru al Forum Grecia, alături de o imagine cu Vama Giurigiu.

Avertizare MAE pentru românii care merg în minivacanța de 1 Iunie - Rusalii în Bulgaria, Grecia sau Turcia

Ministerul Afacerilor Externe a emis pe 31 mai 2023 o informare pentru cetățenii români care vor să meargă în Bulgaria, Grecia sau Turcia în minivacanța de 1 Iunie - Rusalii.

Potrivit MAE, cei care vor să meargă către destinațiile de mai sus, dar și retur, în perioada 31 mai - 5 iunie 2023, trebuie să știe că se preconizează înregistrarea unor timpi de așteptare ridicați la punctele de trecere a frontierelor (PTF) rutiere bulgare.

Se recomandă cetățenilor români să folosească toate punctele de frontieră și să se asigure că dețin combustibil, apă, alimente sufiente pentru astfel de situații. 

De asemenea, cetățenilor români ce revin în România în data de 5 iunie 2023 li se recomandă să aibă în vedere posibilitatea măririi considerabile a timpilor de așteptare la trecerea prin punctul de frontieră Ruse, la taxa de pod, atunci când turiștii români revin în România și aleg să intre în țară prin PTF de la podul Giurgiu-Ruse.

Astfel, se recomandă ca turiștii români care aleg să revină în țară prin PTF Giurgiu-Ruse să pregătească, în prealabil, suma exactă pentru taxa de pod, și anume 2 (doi) euro (monede cu valoare nominală de 1 euro sau 2 euro) sau 4 (patru) leva, în acest mod putând fi scurtați considerabil timpii de așteptare la procesarea și eliberarea documentelor justificative tip chitanțe, facturi sau bonuri fiscale.

Totodată, este importantă informarea corectă, achiziționarea din timp a vinietelor electronice și achitarea conformă a taxelor de drum tip TOLL, pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Republica Bulgaria, în conformitate cu legislația în vigoare.

Pentru intrarea în România se recomandă folosirea și a celelorlalte puncte de trecere a frontierei situate la frontiera cu Republica Bulgaria, precum PTF Vidin - Calafat, PTF Kardam - Negru Vodă, PTF Oryahovo - Bechet (ferry), PTF Dobromir - Krushari (maximum 3,5 tone), PTF Kainardzha - Lipnița (maximum 3,5 tone), PTF Nikopol - Turnu Măgurele (ferry) și PTF Svishtov - Zimnicea (ferry), ultimele patru PTF cu program de funcționare în intervalul orar 08:00 - 20:00.

Urmărește-ne pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te