VIDEO Angajații Primăriei Focșani au intrat în grevă pentru că nu și-au primit salariile

DE Edi Neagu | 14.06.2021 - 09:23
Activitatea la Primăria Focșani este blocată. Foto/Facebook

Activitatea Primăriei Focșani a fost blocată, azi dimineață, în urma unei greve spontane a funcționarilor. Aceștia sunt nemulțumiți că nu și-au primit salariile după ce bugetul instituției a fost blocat.

SHARE

Activitatea în Primăria Focşani este blocată, luni dimineaţă, din cauza unui protest spontan al salariaţilor. Funcţionarii au ieşit în faţa instituţiei revoltaţi că nu şi-au primit salariile, plăţile neputând fi efectuate, conform primarului Cristi Misăilă, ca urmare a invalidării bugetului municipiului de către Ministerul de Finanţe, transmite News.ro.

Întârzierea plăţii salariilor este de aproximativ o săptămână, primarul Cristi Misăilă susţinând că nu poate semna documentele din cauza blocajului în care se află bugetul municipiului. Ca urmare a acestei situaţii, angajaţii Primăriei Focşani cer abrogarea Hotărârii Consiliului Local Focşani din data de 10 mai prin care s-a votat bugetul local, cu amendamentele coaliţiei majoritare PNL-USR-PLUS, situaţie care a dus la invalidare, ulterior, de către Ministerul de Finanţe.

CITEȘTE ȘI: Kremlinul cere ca avioanele de la baza Mihail Kogălniceanu să nu mai intercepteze avioane rusești

„Modul în care a fost aprobat bugetul Municipiului Focşani nu doar că a încălcat legea, dar pune în pericol interesele legitime, drepturile şi obligaţiile atât ale instituţiilor publice de interes local, cât şi ale personalului din cadrul aparatului de specialitate, motiv pentru care am decis, ca sindicat al personalului din cadrul Primăriei municipiului Focşani, să întreprindem demersuri procedurale necesare, administrative şi judiciare, pentru a solicita într-o primă etapă revocarea, iar dacă solicitarea de revocare cuprinsă în prezenta cerere va fi respinsă, suspendarea executării şi anularea Hotărârii Consiliului local nr. 101 din 10 mai 2021, respectiv anularea acesteia”, se menţionează într-un comunicat al Sindicatului Sintax 2010.

CITEȘTE ȘI: Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

Din cauza protestului de luni dimineaţă, activitatea în Primăria Focşani este blocată.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.