VIDEO 13 reținuți în dosarul pieței de droguri de pe Telegram. Multe ajungeau în școli

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 11.04.2023 - 16:46

Una dintre cele mai mari piețe online de droguri a fost spartă de DIICOT și Poliție. Investigatorii s-au infiltrat în grupurile care se ocupau de distribuirea stupefientelor și așa au ajuns la liderii rețelei. O parte din drogurile plasate pe aceste rețele ajungeau în școli.

SHARE

13 persoane au fost reținute în dosarul privind piața online a drogurilor. Un al 14-a suspect este deja în arest preventiv într-un alt dosar de droguri. 

O parte din aceste droguri erau distribuite în școli.

13 reținuți în dosarul pieței de droguri de pe Telegram. Multe ajungeau în școli 

”La data de 10.04.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 13  inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de

constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe psihoactive. Un al paisprezecelea inculpat este arestat  preventiv într-o altă cauză aflată pe rolul de Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița.

 

Cauza aflată pe rolul DIICOT – Structura Centrală, instrumentată împreună cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog vizează activitatea din perioada mai 2022 – aprilie 2023,

a unui grup infracțional organizat și,  pentru stabilirea modului de operare al  membrilor grupării și a funcționalității platformei, a fost monitorizată îndeaproape activitatea canalului criptat de comunicare, fiind identificați cei mai activi distribuitori.

Citește și: Droguri periculoase luate pe criptomonede din Olanda, vândute în licee. Un tânăr și-a ucis tatăl

Modalitatea de investigare reprezintă o premieră la nivel european la acest moment, fiind preluate și închise  trei piețe online folosite pentru distribuția de droguri.

Poliția și procurorii DIICOT au preluat controlul grupurilor.

Ulterior efectuării activităților de urmărire penală, în data de 10.04.2023, organele de cercetare penală au preluat controlul asupra canalelor de mesagerie criptată pe care se vindeau droguri și le-au oprit activitatea.

Citește și: Traficul de droguri în școlile românești distruge vieți: "Mulți tineri ajung la spital încătușați"

În cursul acestei zile, 11.04.2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunere de  arestare preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat  de suportul de specialitate al Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice și Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română”, a transmis DIICOT și Poliția.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te