Vești triste pentru cei care călătoresc în Franța. Atracția turistică care își scumpește taxa

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 24.05.2024 - 07:24
Vești triste pentru cei care călătoresc în Franța. Atracția turistică care își scumpește taxa - Foto: Profimedia / imagine rol ilustrativ

Vești triste pentru cei care călătoresc în Franța. Atracția turistică care își scumpește taxa. Despre ce atracție turistică este vorba și din ce perioadă se schimbă taxa?

SHARE

Vești triste pentru cei care care călătoresc în Franța. Atracția turistică care scumpește taxa. Despre ce atracție turistică este vorba și din ce muncă se schimbă taxa?

Atracția turistică care se scumpește 

Accesul în Turnul Eiffel va fi mai scump cu 20%, până la 35,30 euro, deschis cu date de 17 iunie.

Decizia a fost justificată de criză sanitară și urmele de plumb descoperite cu prilejul lucrărilor de renovare, și care ar urma să fie validată până la sâmbătă de edilii Parisului, transmite AFP.

Citești și:  Peste un milion de bugetari nu vor mai beneficia de vouchere de vacanță. Anul 2024 vine cu modificări 

Potrivit unui document consultat de AFP, tarifele pentru cei care vor să ajungă cu ascensorul până în vârful turnului Eiffel vor fi majorate, de la 29,40 până la 35,30 euro, în cazul adulților, de la 14,70 până la 17, 70 euro, pentru cei cu vârsta între 12 și 24 de ani, și de la 7,40 până la 8,90 euro pentru copiii cu vârsta între 4 și 11 ani, persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor.

De asemenea, tarifele pentru cei care vor să urce pe scări până la al doilea etaj al turnului Eiffel vor fi majorate, de la 11,80 până la 14,20 euro, în cazul adulților, de la 5,90 până la 7,10. euro, pentru tineri, și de la 3 până la 3,60 euro pentru un copil.

În continuare, accesul în Turnul Eiffel va rămâne gratuit pentru cei cu vârsta până la patru ani și cei care care beneficiază de așa-numitul venit de solidaritate activă (RSA).

Acestea cresc semnificative de prețuri au fost anunțate încă din timpul grevei din luna februarie, organizată de angajații societăți care exploatează Turnul Eiffel (SETE), care au critică modul în care este gestionat simbolul orașului Paris și au închis timp de șase zile turnul.

Noile tarife majorate sunt justificate în primul rând prin impactul crizei sanitare care ale legătura cu Covid-19. "În perioada 2020-2022, SETE a înregistrat pierderi din exploatarea de aproximativ 113 milioane de euro", scrie primăria din Paris.

La aceste pierderi din exploatare se adaugă costurile suplimentare ale lucrărilor de renovare, care au legătură în primul rând cu actuala campanie de vopsire a turnului, lucrări care au fost complicate de descoperirea unor urme de plumb. Nota de plată a acestor lucrări este evaluată de primăria Parisului la 136 milioane de euro.

După o scădere a numărului de vizitatori până la 1,5 milioane în 2020, simbolul orașului Paris a revenit în 2023 la un număr de vizitatori comparabil cu cel din 2019, fiind înregistrați aproape șase milioane de vizitatori.

Citește și:  Până când pot fi folosite cardurile de energie pentru plata faptelor ? Perioada a fost prelungită

Cu o înălţime de 330 metri, Turnul Eiffel a fost conceput de inginerul Gustave Eiffel. După 1889, Turnul Eiffel a devenit un monument emblematic al Parisului și până în 1930 a fost cea mai înaltă construcție din lume. Turnul Eiffel atrage aproximativ 20.000 de persoane pe zi. În fiecare an, aproximativ șase milioane de persoane vizitează turnul Eiffel și peste 20 de milioane vin să vadă turnul fără a urca însă în el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te