VIDEO Cel mai mare număr de infectări COVID: 34.255 de cazuri noi. Măsurile anunțate de Rafila

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 26.01.2022 - 20:52
Inquam Photos / Octav Ganea

În ultimele 24 de ore, au fost raportate 34.255 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, mult peste cele 25-28.000 de cazuri noi estimate de ministrul Sănătății pentru această perioadă, arată GCS.

SHARE

UPDATE: Sunt 25.000 de paturi pregătite pentru pacienții cu COVID și 1.600 de paturi la ATI,  a anunțat miercuri ministrul Rafila. 

„Nu există în momentul de față motive de panică, este important să respectăm regulile și să încurajăm vaccinarea, școlile rămân deschise, pe baza algoritmului stabilit”, a declarat minstrul. 

Citește și: 13.500 de elevi și 4.200 de elevi, infectați cu coronavirus, deși nu se fac teste în școli | Newsweek Romania

„A crescut rata de pozitivitate până înspre 30 la sută, evoluția deceselor este fluctuantă, dar media numărului de decese este în jur de 50 zilnic, evoluția numărului de pacienți internați la ATI - în creștere, dar avem capacitate”, a mai arătat Alexandru Rafila. 

„Ne găsim în scenariul 2 de creștere (în documentul elaborat de INSP, n.r.). Suntem la 32% la ocuparea paturilor timp de 11 zile. 

În ceea ce privește paturile ocupate la copii, avem ocupare 44,5 la sută. 

La ATI - gradul de ocupare a crescut mai încet, a crescut cu 50%. 

Cazuri grave avem în continuare cu tulpina Delta, reprezintă 20-25% din cazuri, se reflectă în cazul la paturile ATI. 

La ATI - sunt 100 de paturi pentru copii”, a precizat Rafila. 

Citește despre scenariile INSP aici: GRAFICE Cel mai pesimist scenariu al INSP: 25.000 de cazuri COVID/zi, unul din opt pacienți la ATI | Newsweek Romania

 

----

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 26 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 34.255 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 94 decese. Nu au fost raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, conform GCS. 

În ultimele 24 de ore, au fost prelucrate 35.207 teste RT-PCR (19.635 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 15.572 la cerere) și 73.730 de teste rapide antigenice.  

Acesta este cel mai mare număr de cazuri noi înregistrat în 24 de ore de la izbucnirea pandemiei COVID în România, la începutul lui 2020. 

Citește și: Tot mai mulți bolnavi COVID ajung la spital: miercuri, peste 7.300. La ATI, 692 de pacienți | Newsweek Romania

O fetiță de trei luni a murit după infectarea cu COVID. 94 de oameni infectați au murit azi | Newsweek Romania

GRAFICE Capitala are aproape 5.000 de cazuri noi de COVID. Bilanțul complet de miercuri | Newsweek Romania

Peste 19.000 de cazuri noi pe zi, după ce Omicron s-a răspândit comunitar 

Creșterea numărului de cazuri peste pragul de 19.000 pe zi a început în 20 ianuarie, odată ce tulpina Omicron a început să aibă răspândire comunitară. 

De altfel, conform celei mai recente analize săptămânale a Institutului Național de Sănătate Publică, tulpina Omicron domină varianta Delta în secvențierile săptămânale. 

Citește și: GRAFICE 90% din cazurile de COVID secvențiate în România sunt infectări cu Omicron | Newsweek Romania

Coronavirus în România. Varianta Omicron este de opt ori mai puțin letală decât tulpina Delta | Newsweek Romania

Reamintim că minstrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, în weekend, că se așteaptă la o creștere la 25.000 - 28.000 de cazuri noi pe zi. 

Marți seară, Rafila a spus, la Digi 24, că vârful valului cinci al pandemiei va fi probabil în perioada 10-15 februarie. Ministrul a arătat că, deși „proporția de cazuri grave, care necesită spitalizare sau ATI, e mai mică, dar apar probleme legate de transmisibilitate, care afectează personalul medic sau pacienții internați cu alte boli și care se infectează în spital”.

Nu sunt probleme legate de forme grave ale bolii, dar dacă apar câteva cazuri, trebuie          să-ți continui activitatea și înseamnă relocarea de personal de pe alte secțiiE o perioadă mai dificilă, care trebuie manageriată de cei care conduc aceste unități, cu asistență de la DSP și Ministerul Sănătății. Ne pregătim și pentru acest scenariu. Lucrurile sunt foarte diverse. Facem tot ce putem în această perioadă, încât să ținem lucrurile sub control”, a mai spus ministrul.

Rafila a estimat că după circa trei săptămâni va începe descreșterea valului 5, spunând și că „până la sfârșitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictiveȘi lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta. Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunțăm. Măsurile de relaxare vor fi luate gradual”. 

Evoluția cazurilor de COVID în ultimele 14 zile:

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te