Unde a luptat și ce avere are Șeful Armatei, care spune că România nu poate doborî drone rusești?

DE Alex Darvari | Actualizat: 13.02.2024 - 19:53
Unde a luptat și ce avere are Șeful Armatei care crede că România nu poate doborî drone rusești? - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Șeful Armatei Române, Vlad Gheorghiță, spune că România nu poate doborî drone cum sunt cele rusești care cad în România. Pentru că legislația e foarte greoaie. El a luptat în Irak și trăiește într-un apartament de 61 de metri pătrați.

SHARE

Vlad Gheorghiță a preluat, în 2023, conducerea Armatei Române. El a participat la misiuni de război în Irak și trăiește modest. Potrivit ultimei sale declarații de avere, pe care o prezentăm mai jos, a câștigat o sumă medie de bani pe lună.

Citește și: VIDEO Gen. Vlad Constantin Gheorghiţă e noul şef al Armatei Române. Daniel Petrescu a predat comanda

Ultima declarație de avere disponibilă este din anul 2022.

Unde a luptat și ce avere are Șeful Armatei, care crede că România nu poate doborî drone rusești?

Din document aflăm că familia generalului locuiește într-un apartament pe care l-a cumpărat în 1991. El mai are o casă de locuit de 91 mp la Comana, în Giurgiu și un teren intravilan de 1.200 de metri pătrați tot la Comana.

Citește și: VIDEO Drone ucrainene distrug stații Starlink ale rușilor. Cum ajung terminalele lui Musk pe front

Proprietățile de la Comana au fost moștenite de soție. El are un Hyundai din 2016 și 300.000 lei în cont. Șeful armatei a câștigat, în 2021, suma de 155.000 lei, adică 13.000 lei pe lună net. 

Generalul-locotenent Gheorghiță Vlad îndeplinește funcția de locţiitor pentru operații și instrucție al şefului Statului Major al Apărării din luna februarie 2020. Din august 2022 a fost locţiitorul la comanda Armatei.

A fost comandant al Diviziei 2 Infanterie„Getica” Buzău, în perioada august 2017 – februarie 2020, iar anterior, între lunile august 2016-2017, s-a aflat la comanda Centrului Naţional de Instruire Întrunită„Getica” din Cincu.

Pe plan extern a participat la misiuni în Irak, În anul 2007, a participat ca ofiţer de stat major în cadrul Comandamentului Multinaţional al Forţei în Irak. CV-ul pe larg AICI

Ce a declarat șeful Armatei?

Șeful Armatei a declarat că România nua re posibilitatea de a doborî drone. În România au căzut, în ultimele luni mai multe drone rusești. 

Citește și: RO-ALERT primit de localnicii din Tulcea și Galați. Dronele rușilor au lovit Ismail și Odesa

„În momentul de faţă, Armata României nu poate să ducă operaţii de luptă pe timp de pace. Trebuie dată o stare excepţională, stare de asediu sau stare de război. Armata României nu poate să opereze sistemele de armament în afara obiectivelor militare sau a terenurilor de instrucţie pe care le avem în momentul de faţă”, a declarat şeful Statului Major al Apărării la Inteviurile one2one de la Europa Liberă, potrivit News.ro.

Șeful Armatei spune că România nu poate doborî drone deoarece procedura are pre amulți pași. 

„În Legea privind modul de acţiune împotriva aeronavelor care utilizează neautorizat spaţiul aerian al României, pentru că drona este încadrată la aeronavă fără pilot, [militarii - n.r.] trebuie să respecte aceleaşi reguli dacă este combătută, adică: să se ridice serviciul de poliţie aeriană, avionul să dea semnale că s-a încălcat teritoriul sau spaţiul aerian naţional.

Şi sunt patru - cinci etape.(…) Drona respectivă bineînţeles că n-o să răspundă la toate alea, că nu e un pilot care să vadă”, a explicat şeful Statului Major al Apărării.

E de văzut dacă sinceritatea șefului Armatei va avea orice fel de consecințe.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te