Un șofer s-a ales cu dosar penal după ce a prezentat la vamă permisul fals, deși avea unul valabil

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 06.08.2023 - 13:20
Un șofer s-a ales cu dosar penal după ce a prezentat la vamă permisul fals, deși avea unul valabil - Foto: Poliția de frontieră / imagine cu caracter ilustrativ

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut au descoperit asupra unui bărbat, cu dublă cetățenie R. Moldova şi Ucraina, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, care era fals.

SHARE

În data de 04 august a.c., în jurul orei 22.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, la volanul unui  autoturism înmatriculat în Germania, un bărbat cu dublă cetăţenie, R. Moldova şi Ucraina, în vârstă de 37 de ani.

A prezentat permisul fals, în loc de cel adevărat

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, care avea imprimate datele de identitate și fotografia acestuia. 

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. Bărbatul deţine un permis de conducere valabil, eliberat de către autorităţile din R. Moldova, pe care însă nu l-a prezentat poliţiştilor de frontieră.

Citește și: Câte animale de companie sunt în România? 1,5 milioane au fost adoptate de pe străzi

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că deşi deţinea un permis de conducere valabil, eliberat de autorităţile din R. Moldova, a obţinut permisul cu însemnele autorităţilor din Ucraina, contra sumei de 200 de dolari, cu scopul de a se angaja şofer de TIR în Ucraina. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi  fals material în înscrisuri oficiale.

Permisul american i-a adus un dosar penal 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu dublă cetăţenie americano-ucraineană, care a încercat să iasă din țară la volanul unui autoturism, deşi nu deține un permis de conducere recunoscut în țara noastră.

În data de 05 august a.c., în jurul orei 16.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși ţară, un bărbat cu dublă cetățenie, americană şi  R. Ucraina, în vârstă de 49 de ani, la volanul unui autoturism, cu intenția de a se deplasa către R. Moldova.

Citește și: Cum a ajuns să-și cumpere celula din închisoare un fost student la arheologie devenit traficant

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Washington/SUA, care avea imprimate datele de identitate și fotografia acestuia, însă valabil doar pe teritoriul SUA, fără a fi recunoscut la nivel internațional.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu știa că permisul de conducere deținut nu poate fi folosit în afara SUA. 
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te