Un poștaș a furat peste 140.000 lei din banii pensionarilor și i-a jucat la păcănele. Ce metodă avea

DE Alin Crișan | 17.11.2023 - 21:35
Un poștaș a furat peste 140.000 lei din banii pensionarilor și i-a jucat la păcănele. Ce metodă avea - Foto: Facebook/ Poșta Română/ Imagine cu caracter ilustrativ

Un poștaș a furat peste 140.000 lei din banii pensionarilor și i-a jucat la păcănele. Când i s-a dus planul de râpă.

SHARE

Un poștaș din Bucureşti s-a folosit de atribuțiile de serviciu şi a pus la cale un plan pentru a face rost de bani pentru păcănele. Acum i-a venit nota de plată.

Un poștaș a furat peste 140.000 lei din banii pensionarilor și i-a jucat la păcănele. Ce metodă avea

Vorbim despre un bărbat care, în calitate de factor poştal – funcţionar public cu atribuţii de gestionar – în cadrul unui oficiu poştal din municipiul Bucureşti aparţinând Companiei Naţionale Poşta Română SA, şi-a însuşit în data de 09.08.2023 suma de 141.960 lei, sumă pe care a primit-o în gestiune, în vederea distribuirii pensiilor către persoanele îndreptățite şi a folosit-o în interes personal pentru a juca la păcănele.

Citește și: Noua metodă de furt „Restaurantul” lasă tot mai mulți turiști cu portofelele goale. Cum sunt jefuiți

Potrivit anchetei, individul nu este la prima faptă de acest gen. Mai exact, în perioada iulie-august 2023, poștașul a falsificat semnătura de primire a trei pensionari, dar și pentru o persoană care prestează munca de asistență social și și-a însușit şi acei bani.

"Inculpatul a falsificat semnătura de primire a trei beneficiari de mandate plată pensie, pensii ce urmau a fi achitate pentru luna august 2023, precum şi semnătura de primire a unui beneficiar de mandat plată prestații asistenţă socială – alocație ce urma a fi achitată pentru luna iunie 2023, după care a folosit cele patru mandate astfel falsificate, în cadrul angajatorului, pentru a crea aparența că a achitat beneficiarilor de drept sumele de bani consemnate pe aceste înscrisuri oficiale, deşi în realitate îşi însușise banii în scop personal”, se arată în comunicatul Judecătoriei Sectorului 5 București.

Planul său a eșuat când victimele au sesizat că nu şi-au mai primit pensiile. Astfel s-a constatat că postașul a luat 141.960 de şi a mers la o sală de jocuri de noroc, acolo unde a jucat suma de 90.110 de lei.

Citește și: Topul țărilor din Europa cu cei mai mulți hoți de buzunare. Cum ne putem proteja de ei în vacanță

Când a fost identificat, individul a înapoiat restul de 51.850 de lei şi a ajuns să fie judecat sub control judiciar pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, conform comunicatului de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București, citat de B1TV.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te